Domaniç Hayme Ana MYO’da Uzmanlardan SAP Programı Konferansı

Türkiye’de ilk kez sadece DPÜ Domaniç Hayme Ana MYO’da ders olarak okutulacak SAP Yazılım programı ile ilgili MYO’da düzenlenen SAP Nedir, Ne İşe Yarar konulu konferansta SAP programı ve modülleri konusunda ayrıntılı bilgiler verildi.

Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulunda SAP Nedir, Ne İşe Yarar konulu konferans düzenlendi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulunda sertifika programı olarak eğitimi verilmeye başlanan ve 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında ders olarak okutulacak SAP Yazılım programı ile ilgili DPÜ Domaniç Hayme Ana Bilim, Kültür ve Sanat Topluluğu’nun organizasyonuyla gerçekleştirilen SAP Nedir, Ne İşe Yarar konferansına, konuşmacı olarak katılan Koç Holding Aygaz A.Ş. Kurumsal Bilgi Teknolojileri SAP Yazılım Yöneticisi Korhan Özduygu ile Analist ve SAP Modül Uzmanı Emre Karakurum, öğrencilere SAP modülleri ve yazılımının işletmeler açısından önemi ve işlevleri gibi konularda öğrencileri bilgilendirdiler.

“SAP BİLEN İŞSİZ KALMAZ”

SAP’ın dünyada önemli, güvenilir ve sektörün lider firmaları tarafında dünyada ve Türkiye’de kullanılan bir program olduğunun altını çizen Emre Karakurum, Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulunda ilk kez SAP programının ders olarak okutulmasının çok önemli olduğunu, SAP bilen elemanların işsiz kalmasının olanaksız olduğunu söyledi.

SAP programın farklı modülleri olduğunu ve bu modüllerin firmaların ihtiyaçlarına uygun olarak kullanıldığını, ifade eden Karakurum, “SAP, firmalara tedarik, stok, lojistik, insan kaynakları, ürün yönetimi, malzeme planlama, maliyet ve kontrol olmak üzere birçok olanağı sunmakta ve tedarikçilerle entegre olarak kullanılabilmektedir. Bu nedenler SAP programını kullanmasını bilenler, meslektaşları arasında ayrıcalıklı hale gelecektir. Sektörün bu programı kullananlara, yazılım konusunda çalışacaklara ihtiyacı var. Geleceğiniz açısından SAP programı kullanabilmek sizler için bir avantaj olacaktır. Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulunu SAP programını ders olarak gündemlerine aldıkları için tebrik ederim” şeklinde konuştu.

“HEDEFLERİNİZİ YÜKSEK TUTUN”

Çağın bilgi çağı olduğunu kaydeden Karakurum, “Geleceğin en çok aranan elemanları veri analistleri olacaktır. Yazılım, çağımızda çok önemli bir konumda. Sizler de hedeflerinizi yüksek tutun ve yazılım konusuna çalışın. Veri analistliği konusunda kendinizi geliştirin. Bu alanda kendinizi geliştirdiğinizde çok önemli imkanları yakalayacaksınız” ifadelerini kullandı.

Son olarak dünyadaki bilgi ve yazılım teknolojileri alanında gelişmelerden ve kullanım amaçlarından söz eden Karakurum, SAP ve yazılım programları işlerin etkinliğini ve verimliliğini sağladığını, hatalara sıfıra indirdiğini söyledi.

Konferansın diğer konuşmacısı Korhan Özduygu ise, SAP programının iş hayatında kullanımı ve uygulamaları konusunda teknik bilgileri öğrencilerimizle paylaştı.

MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. İlker Vural’ın Domaniç Hayme Ana MYO’da Phyton gibi programların öğretildiği bilgisini hatırlatması üzerine SAP uzmanları Karakurum ve Özduygu, SAP programını ders olarak programına alan, Phyton gibi programları öğreten Domaniç Hayme Ana MYO’nun öğrencilerinin geleceğine güzel yatırımlar yaptığını söylediler.

Konferansın ardından Karakurum ve Özduygu’ya teşekkür eden Meslek Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Bülent Gül, SAP programının ilk kez Türkiye’de Üniversiteler içinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde ve sadece Domaniç Hayme Ana MYO’da ders olarak okutulacağını belirterek, “Okulumuza, yaptığımız protokol ile SAP programı ve öğrencilerimizin stajları konusunda büyük katkı sağlayan Üstünberk Holding İnsan Kaynakları Müdürü Zeyit Damar ile Bilgi Teknolojileri Direktörü Özlem Altınışık’a sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Okulumuz ve öğrencilerimizin geleceği için çok önemli fırsatın sunulmasına çok büyük katkı sağladılar. Bugün de, Türkiye’nin en önemli holdinglerinden Koç Holding’e bağlı Aygaz A.Ş’nin değerli SAP uzmanlarının okulumuza gelerek bu bilgileri paylaşması gerçekten bizleri çok mutlu etti. Öğrencilerimiz açısından son derece ufuk açıcı oldu. Şirketlerine ve kendilerine teşekkür ederiz” dedi.

Konferansın son bölümünde SAP uzmanları öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdılar.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Mayıs 2019, Perşembe / 1305 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu, dpü dumlupınar meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler