KTBMYO’da İtfaiyecilik ve Yangın Güvenlik Çözümleri Konferansı

Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda (KTBMYO) Sanayi Tesisleri ve Kamu İktisadi Teşekküllerinde İtfaiyecilik Uygulamaları ve Yangın Güvenlik Çözümleri konulu konferans düzenlendi.

Kütahya Teknik Bilimler MYO, Sanayi Tesisleri ve Kamu İktisadi Teşekküllerinde İtfaiyecilik Uygulamaları ve Yangın Güvenlik Çözümleri Konferansına ev sahipliği yaptı.

KTBMYO Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ) İtfaiye Şefi Serpil Kankılıç ve Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) İtfaiye ve Yangın Güvenlik Sorumlusu Özkan Çelik konuşmacı olarak katıldılar.

KTBMYO Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Erdem açılış konuşmasında mesleki ve teknik eğitimde okulda alınan eğitime ek olarak, sektörden gelen profesyonel meslek mensuplarıyla bir araya gelmenin önemine değinerek, “Mesleğin sektörde uygulanışına dair bire bir deneyim paylaşımı ve farklı bakış açılarıyla yapılan görüş alışverişi, öğrencilerimizin kariyer basamaklarında ilerleyebilmeleri için yeni ufuklar açacaktır” ifadesini kullandı.

Konuşmacılardan Özkan Çelik, ülkemizde ve dünya ülkelerinde itfaiye teşkilatlarının mevcut durumunu özetleyerek başladığı konuşmasında, itfaiyecilik mesleğinin toplumda doğru algılanmasının önemine değindi. Ayrıca konuşmasında yangın vakalarının önlenmesi ve korunma sürecinde alınacak önlemler, doğru müdahale teknikleri, yangına müdahalede güncel teknolojiler gibi önemli başlıklara da vurgu yaptı.

TÜLOMSAŞ İtfaiye Şefi Serpil Kankılıç ise sanayi ve kamu iktisadi teşekküllerinde itfaiyecilik mesleğinin icrasında çalışma farklılıklarını vurguladığı konuşmasına, İtfaiye teşkilatları ve yangına müdahalede güncel mevzuatlar, itfaiyecilik mesleğinde kariyer basamakları ve geleceğe bakış konularında deneyimlerini öğrencilerimize aktardı.

Soru cevap bölümünde öğrencilerin ve öğretim elemanlarının sorularını cevaplayan konuşmacılara etkinliğin sonunda Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Erdem ve Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Nuri Ceylan tarafından teşekkür belgesi sunuldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 01 Mayıs 2019, Çarşamba / 1156 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu, @osmaniye,

Bu Kategorideki Diğer Haberler