DPÜ Erkek Basketbol Takımı 1. Lig’i Dördüncü Tamamladı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Erkek Basketbol Takımı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Basketbol 1. Lig bölge turnuvasını dördüncü tamamlayarak Süper Lig’e yükselme maçlarına katılma hakkını elde edemedi.

DPÜ Erkek Basketbol Takımımız Üniversitelerarası Basketbol 1. Lig bölge turnuvasında grubunu dördüncü tamamladı.

24-28 Nisan tarihlerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen turnuvaya Ege Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesinin erkek basketbol takımları katıldı.

Turnuvanın ilk maçında Pamukkale Üniversitesi ile karşılaşan DPÜ, rakibini 69-51'lik sonuçla yenerek turnuvaya galibiyetle başladı. Takımımız ikinci maçını İzmir Ekonomi Üniversitesine karşı 63-71 kaybederek ilk yenilgisini aldı.

Gruptaki üçüncü maçında bir diğer İzmir temsilcisi Ege Üniversitesi ile karşılaşan DPÜ, bu karşılaşmadan da 58-71'lik sonuçla yenik ayrıldı. Takımımız dördüncü maçında Selçuk Üniversitesini 67-58'lik skorla yenerek grubundaki son maçında Celal Bayar Üniversitesini konuk etti.

Karşılaşma öncesi oluşan puan durumu ile üçüncülük maçı halini alan turnuvanın son mücadelesini Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören ve BESYO Müdürümüz Doç. Dr. Adnan Ersoy da tribünden takip etti.

Çok çekişmeli geçen ve iki takım arasında sık gidip gelen mücadelede Manisa Celal Bayar Üniversitesi, maçın son bölümünü daha iyi oynadı karşılaşmayı 102-94'lük sonuçla kazanmayı başardı.

EGE ÜNİVERSİTESİ ŞAMPİYON OLDU

Bu karşılaşma ile sona eren turnuvada beş maçını da kazanan Ege Üniversitesi, 10 puanla turnuvayı lider bitirerek Üniversitelerarası Süper Lig'e yükselme grubuna katılmaya hak kazandı.

Üçer galibiyet alan 8 puanlı İzmir Ekonomi Üniversitesi averajla ikinci, aynı puana sahip Manisa Celal Bayar Üniversitesi de turnuvayı üçüncü tamamladı. Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin 7 puanla dördüncü olduğu turnuvada 6’şar puanlı Selçuk Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi averaj farkıyla beşinci ve altıncı sırayı elde etti.

TURNUVA MAÇLARI

Beş gün süren turnuvada şu sonuçlar elde edildi:

TÜSF BASKETBOL 1. LİG KARŞILAŞMALARI
Ege Üniversitesi 76 46 İzmir Ekonomi Üniversitesi
Pamukkale Üniversitesi 56 67 Selçuk Üniversitesi
Manisa Celal Bayar Üniversitesi 102 94 Kütahya Dumlupınar Üniversitesi

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 29 Nisan 2019, Pazartesi / 2173 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü spor bilimleri fakültesi,