Dünyanın 21 Noktasında Yapılan DPÜYÖS Sona Erdi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’nın Türkiye dahil 9 ülkedeki 21 oturumu tamamlandı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin (DPÜ) düzenlediği Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (DPÜYÖS), bugün yapılan oturumlarla tamamlandı.

9 ülkedeki 21 sınav merkezinde gerçekleştirilen sınavın Kütahya'daki oturumuna Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi ev sahipliği yaptı. Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören de Evliya Çelebi Yerleşkesi'nde gelerek sınav öncesinde öğretim üyelerimiz ve sınava girecek öğrencilerle görüştü. DPÜYÖS, Türkiye'de Kütahya'nın yanı sıra, Ankara, Bursa, Edirne, Gaziantep, Hatay, İstanbul (3 merkezde), İzmir, Mersin ve Şanlıurfa illerindeki üniversitelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. 

DPÜYÖS yurt dışında ise Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Endonezya, Kırgızistan, Lübnan (2 merkezde) ve Suudi Arabistan'daki sınav merkezlerinde yapıldı. Dünya genelindeki sınavlara toplamda 5 bine yakın öğrenci katıldı.

Yurt içinde ve yurt dışındaki tüm oturumları tamamlanan sınavın sonuçları 10 Mayıs 2019 tarihinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin resmi internet sayfası olan www.dpu.edu.tr'deki Duyurular başlığında ilan edilecek.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 28 Nisan 2019, Pazar / 1769 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler