Tavşanlı MYO’da Temel Afet Bilinci Eğitimi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu’nda Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun’un konuşmacı olarak katıldığı Temel Afet Bilinci Eğitimi Semineri düzenlendi.

DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulu, Temel Afet Bilinci Eğitimi başlıklı seminere ev sahipliği yaptı.

Meslek Yüksekokulumuz'un Konferans Salonu'nda düzenlenen ve Kütahya İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ahmet Ali Artun'un konuşmacı olduğu seminerde, AFAD’ın kuruluşu, tanıtımı, önemi ve yaptığı çalışmaların içeriği detaylı bir şekilde anlatıldı.

Bunun yanından Türkiye’nin afet yönetimi konusunda mevcut durum, afet öncesinde sırasında ve sonrasında sergilenecek davranışlar, AFAD’ın e-devlet üzerinden verdiği hizmetler ve ücretsiz eğitim modülleri, ülkemizdeki ve Kütahya ilindeki tehlikeler konusunda eğitimler verildi.

Bunun yanında afetlerde mal ve can kaybının en aza indirilmesinde devletin aldığı önlemlerin yanında bireylerin de afetler hakkında farkındalığı geliştirilmesi gerektiği, deprem ülkesi olan Türkiye'de bu riskle birlikte yaşamanın öğrenilmesi ve gerekli önlemlerin alınması için halka bu konuda eğitimler ile bilgilendirilmesinin önemi üzerinde duruldu.

Eğitim son bölümünde katılımcıların soruları cevaplandı ve AFAD gönüllüsü olmak isteyenlerin nasıl üye olacağı konusunda bilgi sunuldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 26 Nisan 2019, Cuma / 1013 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler