DPÜ’de 13. Çizgi Film Animasyon Festivali Başladı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi bu yıl 13. düzenlenen Çizgi Film Animasyon Festivaline ev sahipliği yapıyor.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film Animasyon Bölümü tarafından düzenlenen 13. Çizgi Film Animasyon Festivali başladı.

DPÜ TV stüdyosunda düzenlenen festival açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Güzel Sanatlar Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Ahmet Altuncu, Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Pınar Yazkaç, fakültemizin akademik ve idari personelleri ile öğrencilerimiz katıldı.

Festival, Çizgi Film Animasyon Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nazik Çelik Yılmaz'in katılımcıları selamlayıp teşekkür ettiği konuşmasıyla başladı. Yılmaz'ın ardından söz alan Prof. Dr. Ahmet Altuncu, "Çizgi Film Animasyon Bölümümüz çok başarılı işlere imza atıyor. Bu festivalin bir sanat yönü var. Öğrencilerimiz böylece sanatlarını icra etme şansı buluyorlar. Festivalin ayrıca eğlence boyutu var. Çocuklarımızın ve gençlerimizin küçükken hayaldünyalarını şekillendirmede ve daha sonraki dönemlerde de öğrenme süreçlerinde animasyonun önemi çok büyük. Bu öğrenmeyi de eğlenceli hale getirebilmek çok önemli" dedi. 

GÖREN: FESTİVAL İLE ÖĞRENCİLERİMİZ SEKTÖRÜ YAKINDAN TANIMA  FIRSATI BULUYOR

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında ise "Daha öncekilerinde olduğu gibi, bu yılki festivalin birçok amaçlarından biri, hiç kuşkusuz bu festivalin eğitim öğretimin bir parçası olmasıdır. Festival sayesinde öğrencilerimiz sektördeki son gelişmeleri takip etme, uzman kişi ve yöneticileri tanıma, hayallerini güncelleme ve hedeflerini belirleme fırsatı bulacaklardır" ifadelerini kullandı.

Çizgi film ve animasyon alanındaki gelişmelerin gelecekte bu alanı daha önemli hale getireceğine dikkat çeken Prof. Dr. Gören, sektöre ilişkin beklentileri de "Yerli kahramanlarımız, ilmi ve tarihi şahsiyetlerimiz çizgi filmler aracılığıyla, sevimli karakterler halinde eğitim öğretimle, çocuklarımızla buluşturulmalıdır. Çocuklarımızın hayal dünyasını süsleyecek tarzda, ufuk sağlayacak tarzda çizgi film ve animasyonlar yapılmalıdır. Televizyon kanalları için belli bir kotada çizgi film ve animasyon zorunluluğu düşünülmelidir. Kalkınma ajansları yerel kültürel karakter ve mekânlara yönelik animasyonlara bütçe desteği vermelidir" sözleriyle ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından festivalin tanıtım videosu ve öğrencilerimizin festival için hazırladıkları kısa filmlerin gösterimi yapıldı. 

Törenin ardından öğrencilerimizin çizimleriyle hazırlanan sergi katılımcılara sunuldu.

Üç gün sürecek olan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi 13. Çizgi Film ve Animasyon Festivali, 26 Nisan günü gerçekleştirilecek etkinliklerle sona erecek. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Nisan 2019, Çarşamba / 2100 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler