Prof. Dr. Remzi Gören 23 Nisan Kutlamalarına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya’daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) 99. kuruluş yıl dönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kütahya’da coşkuyla kutlandı.

Dumlupınar Spor Salonu'nda düzenlenen törene, Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Vali Yardımcıları Mustafa Güney, Halil İbrahim Ertekin, Arif Yalçın, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, protokol üyelerinin eşleri, STK temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

“DÜNYA’DA İLK VE TEK ÇOCUK BAYRAMI”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Başyiğit, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözleriyle tüm dünyaya duyurmuş ve bu önemli günü çocuklara bayram olarak armağan etmiştir. 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olmakla birlikte Atatürk’ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir” diye konuştu.

Başyiğit’in konuşmasının ardından Şule Mete Tetik İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Sümeyye Safiye Akyol “Barış ve Çocuk” adlı şiiri okudu. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerini Vali Dr. Ömer Toraman ile protokol üyeleri verdi.Tören çeşitli oyun ve yarışmaların ardından sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Nisan 2019, Salı / 1671 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler