DPÜYÖS İçin Geri Sayım Başladı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (DPÜYÖS), 28 Nisan 2019 tarihinde 9 ülkedeki 22 sınav merkezinde düzenlenecek oturumlarla gerçekleştirilecek.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin düzenlediği Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı bu pazar yapılacak oturumlarla gerçekleştirilecek.

Yurt içinde 10 ilde 12 merkezde ve yurt dışında 8 ülkede 10 merkezde olmak üzere, toplamda 9 ülkede 22 merkezde gerçekleştirilecek DPÜYÖS'e 2018 yılında 5 bin 600'ün üzerinde başvuru yapılmıştı.

SINAV MERKEZLERİ DUYRULDU GİRİŞ BELGELERİ YAYIMLANDI

DPÜYÖS, Türkiye’de Kütahya'nın yanı sıra, Ankara, Bursa, Edirne, Gaziantep, Hatay, İstanbul (3 merkezde), İzmir, Mersin ve Şanlıurfa illerinde; yurt dışında ise Almanya, Avusturya, Azerbaycan (2 merkezde), Belçika, Endonezya, Kırgızistan, Lübnan (2 merkezde) ve Suudi Arabistan’da sınav merkezlerinde eş zamanlı olarak yapılan sınavlar Türkiye’de 80 üniversitede geçerli olacak.

DPÜYÖS'ün gerçekleştirileceği yurt içi ve yurt dışı sınav merkezleri, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin resmi internet sayfası olan www.dpu.edu.tr'deki Duyurular başlığında yayımlandı.

Ayrıca sınav giriş belgeleri de sistem üzerinden kullanıcılara sunuldu.

GÖREN: DPÜYÖS ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİYİ KÜTAHYA'YA ÇEKECEK

Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, "Üniversitemizi dünya çapında tanınan, saygın bir üniversite haline getirme çabamızın olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Üniversitemizde eğitim alacak yabancı uyruklu öğrenciler, aynı zamanda yurt dışında Üniversitemizin, Kütahya’mızın ve ülkemizin tanıtımını yapacak kültür elçileri olacaktır. Yapılan sınav yabancı ülkelerdeki üniversitelerle ikili ilişkiler ve iş birliği alanında önemli rol oynayacaktır" dedi.

Prof. Dr. Remzi Gören, yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili Üniversitemizin her türlü olanağa sahip olduğunu vurgulayarak, gelecek dönemde yabancı uyruklu öğrenci sayısının daha da artacağını ve misafirperver Kütahyalıların yeni öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlayacağından emin olduğunu ifade etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 26 Nisan 2019, Cuma / 1430 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler