DPÜ’nün Grafik Tasarım Ürünleri Sergisi Akdeniz Üniversitesinde

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı 4. Sınıf öğrencilerinin mezuniyet çalışmalarından oluşan 16. Grafik Tasarım Ürünleri Sergisi, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda açıldı.

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinin 16. Grafik Tasarım Ürünleri Sergisi Akdeniz Üniversitesi'nde sürüyor.

15-20 Nisan 2019 tarihleri arasında açık kalacak olan sergide yer alan tasarımlar ev sahibi idari yönetim ve öğretim elemanlarınca beğeniyle karşılandı. Sergide tasarımlarını sunan öğrencilerimiz, gelen olumlu dönütler ve yapıcı eleştiriler sayesinde özgüvenlerinin ve motivasyonlarının arttığını belirttiler.

Etkinlik kapsamında akademisyenlerimizden Prof. Dr. Levent Mercin “Afiş Tasarımında Yerel Kodlar”, Dr. Öğr. Üyesi Eren Evin Kılıçkaya Boğ “Bulunmuş Objeler Kullanılarak Oluşturulan Tipografi Örnekleri Üzerine Bir Değerlendirme” ve Öğr. Gör. Mehmet Pehlivan da “Ambalajda Temel Tasarım” başlıklı konularda birer konferans gerçekleştirdiler. Konferansa her iki üniversitenin öğrencilerinin yanı sıra Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümünün öğretim elemanları da ilgi gösterdiler. Sergideki tasarımlar ve konferanslarda verilen bilgilerle tüm katılımcılar farklı konulardaki projeler hakkında bilgi edinme fırsatı buldular.

Her yıl farklı bir şehir ve üniversitede gerçekleştirilen Grafik Tasarım Ürünleri Sergileri, diğer üniversite öğrenci ve öğretim elemanlarıyla bilgi alışverişini sağlaması, gelen dönütlere, eleştirilere ve görüşlere göre öğrencilerin tasarımlarını geliştirmesi, Türkiye’deki diğer üniversitelere göre alınan eğitimin düzeyinin ne olduğunun anlaşılması, karşılaştırma ve yerinde gözlem yapılabilmesine katkı sağlaması nedeniyle sergi düzenleyicilerinin bu geleneği sürdürmesi bekleniyor.

Öte yandan, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar’ın önerisiyle önümüzdeki yıllarda iki üniversitenin birlikte etkinlikler gerçekleştirme konusunda fikir birliğine varıldı.

Sergi 20 Nisan 2019 Cumartesi tarihine kadar Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde sergilenmeye devam edecek.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Nisan 2019, Cuma / 1268 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler