AFAD - DPÜ Toplulukları İş Birliğiyle Tahliye ve Kurtarma Tatbikatı

AFAD Kütahya İl Müdürlüğünün planlama, eğitim ve sahada paydaşı olan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Arama Kurtarma Topluluğu ve Genç Kızılay Topluluğunun katılımıyla bina tahliye ve kurtarma tatbikatı yapıldı.

Arama kurtarma alanında mevcut kapasiteyi arttırmak ve olası bir afet ve acil durum halinde müdahaleyi hızlı ve etkin kılmak adına Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü eşgüdümünde, DPÜ Arama Kurtarma Topluluğu ve Genç Kızılay Topluluğunun katılımıyla AFAD İl Müdürlüğü Yerleşkesinde bir tatbikat gerçekleştirildi.

Tatbikatta Kütahya AFAD İl Müdürlüğü eşgüdümünde Müdahale Ekibinin koordinesinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Arama Kurtarma Topluluğu ve Genç Kızılay Topluluğu’nun katılımlarıyla emniyetli iniş ve yüksekten kurtarma faaliyetleri yapıldı.

KAYIT - BİLGİLENDİRME - TATBİKAT

DPÜ AKUK ve Genç Kızılay Topluluğu İl Müdürlüğü Yerleşkesine geldikten sonra öncelikli olarak mobil İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde kayıt yaptırıp ardından çok amaçlı ve yaşam çadırlarının kurulumuna geçtiler.

Çadır kurulumu ve son hazırlıkların tamamlanmasının ardından İl Müdürlüğü eğitim Salonunda tatbikata katılan tüm üyelere yönelik tahliye ve kurtarmanın nasıl yapılacağına ilişkin genel bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirme sunumun ardından tatbikatın icrasına geçildi.

Bilgilendirme sunumun ardından tüm üyelerin katılımı ile bina tahliye tatbikatına geçildi. Tatbikat senaryosundan hareketle tahliye olamayan, binada mahsur kalan kişilerin emniyetli iniş ve gerdirme yöntemleri kullanılarak kurtarma faaliyetleri başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

AFAD'DAN TEŞEKKÜR

Ayrıca AFAD Kütahya İl Müdürlüğünün internet sitesinden yapılan açıklamada "Katılım ve katkılarından dolayı, değerli paydaşlarımız DPÜ AKUK ve DPÜ Genç Kızılay Topluluklarına AFAD Kütahya ailesi olarak teşekkür ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Nisan 2019, Perşembe / 1040 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler