Eğitim Fakültesi Öğrencilerimiz Kütahya’ya Ege Birinciliğini Getirdi

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği Gençler Arası Kültür Sanat Yarışmaları’nın tiyatro dalında Kütahya’yı temsil eden ve Eğitim Fakültesi öğrencilerimizden oluşan Sahne Ateşi, Ege Bölgesi’nde kazandığı birincilikle bölgeyi Türkiye finalinde temsil etme hakkı kazandı.

Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencilerinden oluşan Sahne Ateşi ekibi, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Gençler Arası Kültür Sanat Yarışmaları'nın tiyatro dalında Kütahya'ya Ege Bölgesi birinciliğini getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) bünyesinde gençlerin yararlı zaman geçirmesi amacıyla her ilde düzenlenen ve bölge finalistlerinin seçildiği yarışmaların, Ege Bölgesi finalisti Denizli'de belirlendi. GSB'ye bağlı Gençlik Merkezi bünyesinde Şubat ayında yapılan “Hayallerini Sahneye Taşı” tiyatro yarışması il finalini kazanan Eğitim Fakültemizin Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencilerinden oluşan Sahne Ateşi ekibi, Ege bölgesinin diğer illeri olan Manisa, İzmir, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak, Aydın ve Muğla temsilcilerini geride bırakarak birincilik kazandı ve Türkiye finalinde Ege bölgesini temsil etme hakkı kazandı.

HEDEF TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

Başarılarını kutlayan öğrencilerimiz Türkiye finali için de iddialı olduklarını ifade ettiler. İzmir, Muğla, Denizli, Aydın ve Manisa gibi büyük şehirleri geride bıraktıklarına dikkat çeken öğrencilerimiz, oyunlarında milli değerlerimizi işledikleri için oyun içeriğine çok güvendiklerini, oyunculuklarının dikkate değer olduğunu ve Türkiye finalinde de Kütahya adını ilk sıraya kazıyacaklarını söylediler.

Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal da öğrencilerine çok güvendiğini belirterek, "Öğrencilerim bu başarıyı sonuna kadar hak ettiler. Her daim onların arkasındayım. Türkiye finalinde Kütahya adını zirvede görmeyi ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 01 Nisan 2019, Pazartesi / 2062 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler