DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Namütenahi Sergisi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Namütenahi adlı sergiye düzenleniyor.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Namütenahi adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Güzel Sanatlar Fakültemizin Mavi Salon Önü Fuaye Alanı'nda düzenlenen sergide Prof. Dr. Levent Mercin, Öğr. Gör. Hüseyin Ermumcu ve Öğr. Gör. Figen Yavuz’un danışmanlığında Görsel İletişim Tasarımı Bölümünün 2, 3 ve 4. sınıf tasarımlarından oluşan sergide 91 afiş tasarımı yer aldı.

18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle Yaşlılara Saygı ve Vefa Sergisi sloganıyla sanatseverlere sunulan sergiye ilişkin Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nden şu açıklama yapıldı:

Hem uluslararası anlamda insan olmanın gereği hem de yerel anlamda geleneklerimiz arasında var olan en önemli değerlerden biri ‘yaşlılara saygı ve vefa’dır. Yaşlılarımızın gelecekte bizi yansıtan bireyler olduğunu hep unuturuz. Onlara, ya hiç yaşlanmayacakmış gibi ya da hayatın döngüsünün bize bu gerçekleri bir gün hiç tattırmayacakmış gibi davranırız. Sanat/tasarım sadece eser ve ürünlerin ortaya konulduğu biçimlendirme süreci değildir. Hem sanatın hem de tasarımın en önemli misyonları, toplumsal konularda insanları bilinçlendirmek, duyarlılık kazandırmak ve farkındalık oluşturmaktır. Bu noktadan hareketle, yaşlılara saygı ve vefa değerimizi öğrenciler arasında fark ettirmek ve duyarlılık kazandırmak için yaklaşık üç aydır hazırlığını yaptığımız “NAMÜTENAHİ” isimli afiş tasarımı sergisi, yaşlılara saygı haftası içerisinde 21 Mart 2019 tarihinde saat 16.00’da Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 1. Kat Mavi Salon önü, Fuaye alanında gerçekleştirilmiştir.

Namütenahi sergisinin eserleri 29 Mart 2019 tarihine kadar sergilenmaya devam edecek.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Mart 2019, Pazartesi / 1648 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler