DPÜ Kros Takımından İki Kupa Birden

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kros Takımı, Bandırma’da düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Kros Şampiyonası’nda iki ikincilik kupası kazandı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kros Takımı, Türkiye Üniversitelerarası Kros Şampiyonası'nda iki ikincilik kupası elde etti.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) ve Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) organizasyonu ile Türkiye Üniversitelerarası Kros Şampiyonası, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

Şampiyonada 28 Üniversiteden sporcular ferdi ve takım kategorilerinde madalya için zorlu parkurda kıyasıya mücadele etti. Kros branşının son on yılında şampiyonluklara ambargo koyan ve erişilmesi güç başarılara imza atan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kros Takımı, bu şampiyonada da ferdi sıralamada Türkiye ikinciliği ve takım kategorilerinde 2 ikincilik kupası elde ederek başarılarını sürdürdü.

İKİ KATEGORİDE İKİ KUPA

General Balcı Çamlığı'nda organize edilen ve uluslararası turnuva ve şampiyonalara gidecek sporcuların seçilmesi nedeniyle önem taşıyan şampiyonada erkekler kategorisinde geçen senenin şampiyonu, sporcumuz Fetene Alemu Regasa parkuru ikinci sırada (22.01 dk) tamamlayarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Yarışmayı tamamlayan ilk dört sporcunun geliş sıralamasına göre yapılan puanlamaya göre takım sıralamasında erkeklerde takımımız 37 puanla ikincilik kupasını elde etti.

5600 metre mesafe ile koşulan Kadınlar kategorisinde ise takımımız 4. sırada yer aldı. Yarışmaları kendi kategorilerinde tamamlayan iki erkek ve iki kadın sporcunun bireysel sıralamalarına göre puanlamanın oluştuğu karma takım kategorisinde ise Kros Takımımız, 30 puanla ikincilik kupasını kazandı.

KORKUT: BAŞARILARIN DEVAMI GELECEK

Şampiyona sonrası açıklamalarda bulunan takım antrenörümüz Öğr. Gör. Dr. Ahmet Korkut Yapıcı, güzel bir şampiyona geçirdiklerini ifade ederek, "Kros Takımımız son on yıldır sürekli zirvede. Ülkemizde en iyi üniversite takımlarından birine sahibiz ve üst üste şampiyonluk ve kupalarla çok istikrarlı bir çizgi yakaladık. Bu başarının temelinde sporcularımızın disiplinli, hedefi bilen ve hedefe uygun çalışmaları var. Her şampiyona da başarılara abone olduk ve bu çizgimizi devam ettirmek istiyoruz. Başarı yolunda bizlere her türlü desteği sağlayan ve her zaman yanımızda olan Sayın Rektörümüze, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürümüze, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımıza ve emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımız ve sporcularımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 20 Mart 2019, Çarşamba / 1804 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler