DPÜ 15 Temmuz Şehitler Külliyesi Açıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Yerleşkesindeki 15 Temmuz Şehitler Külliyesi ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi düzenlenen törenle açıldı.

DPÜ Tavşanlı Yerleşkesinde 15 Temmuz Şehitler Külliyesi ve Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesinin açılışı yapıldı.

Külliye önünde düzenlenen ve TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un onur konuğu olarak yer aldığı açılış törenine Kütahya milletvekilleri Ahmet Tan, Ceyda Çetin Erenler ve İshak Gazel, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, siyasi parti temsilcileri, Üniversitemizin akademik ve idari personelleri, öğrencilerimiz ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan törende ilk sözü alan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, 15 Temmuz Şehitler Külliyesi’ni Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Tavşanlı’ya kazandırmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Külliyenin içindeki ibadethane ve konferans salonu için öğrencilerimizden gelen talepleri değerlendirdiklerini ifade eden Güler, “Bu vesileyle böyle bir ihtiyacı giderdiğimiz için çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

GÖREN: TAVŞANLI BELEDİYESİ TÜM ULUSLARARASI ETKİNLİKLERDE BİZİMLEYDİ

Güler’den sonra söz alan ve konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, 15 Temmuz Şehitler Külliyesi’nin yapımına büyük destek veren Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler’e ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti.

Son yıllarda Tavşanlı’da yapılan etkinliklerde belediyenin desteğini hiç esirgemediğini söyleyen Remzi Gören, “Rektörlüğe atandığım dönemden bugüne kadar geçen 4 yılda Tavşanlı Belediyesiyle birlikte uluslararası etkinliklerde 40 ülkeden 240’a yakın gazeteci, devlet adamı ve diplomatı Tavşanlı’da ağırladık. Bunun için Tavşanlı’ya bir kez daha teşekkür ediyorum. Sayın Genel Başkanvekilim, sizin böyle eserlere verdiğiniz katkıları da bilen biri olarak bu külliyenin açılışını sizlerle birlikte yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İyi ki geldiniz. Bizi mutlu ettiniz” şeklinde konuştu.

GAZEL: GÜZEL BİR VESİLE İLE BURADA TOPLANDIK

Kütahya Milletvekili İshak Gazel ise katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında “Güzel bir vesile ile burada toplandık. Ben bu tip açılışları çok önemsiyorum. Az önce Remzi Gören’le konuştuğumuzda bu eserin 15 Temmuz 2016’dan hemen sonra atıldığını öğrendim. Daha önce de 15 Temmuz’dan beş gün sonra bir spor tesisinin temel atma törenine katılmıştım. Bu gibi çalışmalar devletimizin ne kadar güçlü olduğunun ve oturmuş bir işleyişi olduğunun göstergesidir” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİ BÜYÜK OLMAYANIN GELECEĞİ GÜÇLÜ OLMAZ”

TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Numan Kurtulmuş da Tavşanlı’nın yerinin kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, “Osmanlı Devleti, şu dağların arkasında kuruldu. Bu coğrafyanın insanı, kuruluş dönemindeki Osmanlı Devleti gibi sürekli olarak Boğaz’ın diğer yakasını hedefledi. Osmanlı, bir devlet dahi olmadan Boğaz’ın diğer yakasına geçip Avrupa fetihlerine başladı. Bu şu demektir: Hedefi büyük olmayanın geleceği güçlü olmaz. Bu topraklarda hedefiniz güçlü değilse, yani Türkiye’yi dünyada her bakımdan güçlü ve sözü geçen bir ülke olma hedefine ulaştırmayı hedeflemiyorsanız, yaptığınız sadece yerinizde debelenmektir” dedi. 

Öğrencilerimize hitap ederek, bir ülkenin en önemli kaynağının topu, tüfeği, askeri veya tek başına sanayisi olamayacağını kaydeden Numan Kurtulmuş, “Bir ülkenin en önemli gücü iyi yetişmiş, gideceği yeri bilen, ülkesi için yüksek idealleri olan genç insanlarıdır. Bunun için üniversitelere önem veriyoruz. Gençlerimizin eğitim olanaklarının genişlemesi için çaba gösteriyoruz. Üniversitenin sanayi ile iş birliği ve ülkemizdeki kültür ve sanat hayatıyla yakın ilişkide olması üniversitelerimizin değerini arttıracak en önemli unsurlardır. Biliyorsunuz ki mekânları şereflendirenler insanlardır. Bugün açılışını yaptığımız bu külliye de sizinle şereflenecektir. İçinde ibadethane ve kültür merkezi olan bu eserler tek başına değil, onu kullanan kişilerle şereflenecektir. Bu eserin Tavşanlı’ya hazırlı olmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri 15 Temmuz Şehitler Külliyesi’nin açılışını okunan duaların ardından kırmızı kurdele keserek gerçekleştirdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Mart 2019, Salı / 2126 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler