KTBMYO’da Olay Yeri İnceleme ve Kriminal Yaklaşım Eğitimi

DPÜ Kütahya Teknik Bilimler MYO’da, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencilerine yönelik Olay Yeri İnceleme ve Kriminal Yaklaşım konulu uygulamalı eğitim gerçekleştirildi.

DPÜ Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda öğrencilerimize yönelik Olay Yeri İnceleme ve Kriminal Yaklaşım Eğitimi verildi.

Germiyan Yerleşkesi Konferans Salonunda yapılan etkinlik, KTBMYO Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Erdem’in açılış konuşmasıyla başladı. Mesleki ve Teknik Eğitimde uygulamalı eğitimin önemine vurgu yapan Erdem, “Meslek Yüksekokulumuzdaki eğitiminizin özellikle uygulama aşamasında gerek kendi imkânlarımızla, gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşlarından ve özel sektörden destek alarak en donanımlı bir şekilde mezun olabilmeniz için gayretlerimizi en üst seviyede tutmaya devam edeceğiz”  şeklinde konuştu.

HEM TEORİK HEM DE UYGULAMALI EĞİTİM

Kütahya İl Jandarma Alay Komutanlığı’ında görev yapan ve alanında uzman olan J. Astsb. Kd. Bşçvş. Özcan Çelik ve J. Astsb. Kd. Bşçvş. Erkan Yıldız tarafından gerçekleştirilen eğitim faaliyetinde olay yeri inceleme, kimlik tespit, parmak ve avuç izi geliştirme ile adli görüntüleme çalışmalarının yanı sıra felaket kurbanlarının kimliklendirilmesi ve doğal afetler ve ölümlü büyük kazalar hakkında teorik ve uygulamalı bilgiler verildi.

Eğitimin son bölümünde olay yeri inceleme ve kriminal faaliyetlerde kullanılan profesyonel aygıtlar tanıtılarak kullanımları uygulamalı olarak gösterildi. Karanlık ortamda ayak izi ve çeşitli kalıntıların tespiti, parmak izi tespiti ve laboratuvar ortamına nakli, barut artığı tespiti gibi konularda öğrencilerle birebir uygulamalı örnek çalışmalar yapıldı.

Etkinliğin sonunda eğitim veren uzmanlara Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Erdem ve Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ali Telli tarafından birer teşekkür belgesi sunuldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Mart 2019, Salı / 1517 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu, @osmaniye,

Bu Kategorideki Diğer Haberler