DPÜ Çanakkale Şehitleri’ni Unutmadı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde 18 Mart Zaferi’nin 104. yılı dolayısıyla Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Eğitim Fakültesinde Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Mavi Salon'da Dr. Öğr. Üyesi, Hafize Er Türküresin ve Arş. Gör. Mustafa Bakır'ın eş güdümünde düzenlenen ve sunuculuklarını Zehra Çolak ve Ali Kartal'ın yaptığı etkinliğe Rektör yardımcımız ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Dekan yardımcısı Prof. Dr. Nurgül Bozkurt, akademik ve idari personellerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından başlayan törende ilk sözü Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nurgül Bozkurt aldı. Konuşmasında Hafız Ali Dede'nin hikayesini anlatan Nurgül Bozkurt, öğrencilerimize Çanakkale Savaşı'ndan çıkarılması gereken sonuçları aktararak, "Bu ruhu, yani Milli Şuur, vatan bilinci, çalışma azmini gençlerimize anlatmayı başarırsak, şehitlerimize karşı minnet ve şükran borcumuzu bir ölçüde yerine getirmiş oluruz" dedi.

Bozkurt'un ardından öğrencilerimizden Yakup Kaya "Ya Rab Bu Uğursuz Gecenin Yok Mu Sabahı" şiirini okudu. Ardından öğrencilerimizden Yiğit Öncü Gökçe'de Çanakkale Savaşları'nda yaşanan bir hikayeyi dinleyicilerle paylaştı.

ŞEHİTLER ŞİİRLERLE, TÜRKÜLERLE ANILDI

Öğr. Gör. Yusuf Ziya Beydüz ve öğrencimiz Rümeysa Akınlı'nın sahneye çıktığı bölümde  öğrencimizin okuduğu Çanakkale, Yemen ve Şu Kışlanın Kapısına türkülerine Beydüz bağlamasıyla eşlik etti. Türkülerin ardından öğrencimiz Alihan Yavuz, Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitlerine şiirini okudu.

Etkinliğin son bölümünde öğrencilerimiz Saliha Kılıç ve Bekir Kahveci, Fatma Ana adlı skeci sahnelediler. Ardından Bekir Kahveci, kendisinin kaleme aldığı Ey Çanakkale şiirini okudu. Son olarak öğrencimiz Hatice Korkmaz Çanakkale Deniz Savaşları konulu pandomim gösterisini sundu.

Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği etkinlik, rektör yardımcımız ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Şentürk'ün etkinlikte görev alan öğrencilerimize teşekkür belgesi sunmasıyla son buldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Mart 2019, Pazartesi / 2922 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler