8 Mart Dünya Kadınlar Günü Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin bir gelenek haline getirdiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Konferansı ve Ödül Töreni bu yıl Güzel Sanatlar Fakültemizde dördüncü kez düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Konferansı ve Ödül Töreni Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin ev sahipliğinde bu yıl 4. kez düzenlendi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Kırmızı Salon'un ev sahipliği yaptığı ödül törenine Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman'ın eşi Neşe Toraman, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Celal Yücel, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören ve eşi Hatice Gören, Kütahya Barosu Başkanı Av. Ahmet Atam, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Altuncu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcımız ve etkinlik koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Pınar Yazkaç, Kütahya'da etkinlik gösteren STK temsilcileri, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Törende ilk sözü alan Dr. Öğr. Üyesi Pınar Yazkaç, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğünün himayesinde böyle bir etkinliği düzenledikleri için çok heyecanlı olduklarını ifade ederek, "8 Mart dünyada kadın sorunlarının tartışıldığı ve anıldığı bir gün. Bugün bizler burada Kütahya'nın eğitim, kültür ve sanat hayatına büyük katkılar sunan kadınlara ödül sunacağız. Sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz ve Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyoruz" dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören ise sözlerine "Görevim gereği çok farklı yerlerde ve konularda konuşmalar yapıyorum ama en çok Dünya Kadınlar Günü'ndeki konuşmalarda zorlanıyorum" diyerek başladı.

GÖREN: 8 MART AMACINDAN ÇIKARAK KUTLAMALARA DÖNÜŞTÜ

Türk toplumun aile yapısında yaşanan değişimlere değinen Prof. Dr. Remzi Gören, "Dünya Kadınlar Günü’nde söz alan -affınıza sığınarak söylüyorum- tuzu kuruların 8 Mart’ı ısıtıp ısıtıp günün asıl sahiplerinden, çalışanlardan, emekçilerden, mağdurlardan gasp ettiklerinden kimse bahsetmiyor. Suriyeli, Filistinli, Mısırlı, Yemenli, Myammarlı kadınlardan, zindanlardaki binlerce kadından haberleri yok.

“Dünya Kadınlar Günü’nün” amacından çıkarak, kutlamalara döndüğünden, hatta cinsiyet ayrımının daha belirgin hale geldiği günlere davetiye çıkarmaya yol aldığının farkında değiliz" şeklinde konuştu.

"KADIN SOLUDUĞUMUZ NEFES, BİRLİKTE VERDİĞİMİZ CANDIR"

Gören şöyle devam etti:

Kadın Hayme Anadır. Kadın Nene Hatundur, Sabiha Gökçendir. Kadın dişi kuştur, sıcak yuvadır. Kadın yârdır, özlenen diyardır. Kadın soluduğumuz nefes, birlikte verdiğimiz candır.

Cemal Süreya’nın dediği gibi, “Kadın bir yarısı anne, diğer yarısı çocuk, bir yarısı sevgili, diğer yarısı aşktır”. Kadınların sömürülmesine, tacize, ayrımcılığa, şiddete maruz kalmasına, vicdan sahibi tüm insanlar adına haykırarak hayır diyorum. Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri yapılsın, ama formatı değişsin, ayrım yapılmaksızın tüm kadınları, hatta aileyi de kapsayacak şeklide kadınların hakları, toplumsal değerleri konusunda bilinçlendirme yapılsın istiyorum.

ATAM: 'KADININ YERİ EVİDİR' DÜŞÜNCESİNDEN UZAKLAŞMALIYIZ

Gören'in konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Törende ilk ödül etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunan Kütahya Barosu Başkanı Av. Ahmet Atam'a ve Gürallar Holding adına Ejderhan Gezer'e sunuldu.

Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Av. Ahmer Atam, "Bugün ne yazık ki 'Cennet anaların ayakları altındadır' diye kadına verdiğimiz değeri gösterdiğimiz günlerden, anaları ayaklar altına aldığımız günlere gelmiş bulunuyoruz. Çocuk gelinler gerçeğinin gözümüzün önünde olduğu, bir ülkede yaşıyoruz. Herkesten ricam 'Kadının yeri evidir, görevi çocuk yetiştirmektir' düşüncesinden değer vermeyelim ve cumhuriyetimizin kazanımlarına sonuna kadar sahip çıkarak koruyalım" şeklinde konuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Ödüllerine bu yıl altı kadın layık bulundu.

NG Sanat Galerisi Kurucusu ve koleksiyoner Gülsüm Güral, Ayverdi Enstitüsü Müdürü ve yazar Aysel Yüksel, tezhip sanatçısı Havva Sökmener, Sosyal Yardım ve Kültür Vakfı Bayanlar Kurulu Başkanı Yıldız Güral, Kütahya Yardım Sevenler Derneği Başkanı Verda Balaban ve derneğin eski başkanı Servet Kandır 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ödüllerinin sahibi oldular ve plaketlerini protokol üyelerinin elinden aldılar.

Ödüllerin sahipleri düzenlenen etkinlik için üniversitemiz rektörlüğüne ve Güzel Sanatlar Fakültemize teşekkürlerini sundular.

 

link

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 08 Mart 2019, Cuma / 1788 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler