DPÜ’nün Ev Sahipliğindeki Uluslararası Çalıştay Sona Erdi

Kültürlerin Birleştirici Gücü ve Üniversitelerin Rolü Uluslararası Çalıştayı, bugün düzenlenen törenle sona erdi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin ev sahipliğinde üç kıtadan akademisyenlerin buluşmasını sağlayan Kültürlerin Birleştirici Gücü ve Üniversitelerin Rolü Uluslararası Çalıştayı düzenlenen kapanış töreni ile tamamlandı.

Eğitim Fakültesi Mavi Salon’da düzenlenen kapanış töreninde iki gün süren çalıştayın bir değerlendirmesi yapıldı.

CIRIK: ÇALIŞTAYDA ÇOK SAYIDA PROTOKOL İMZALANDI

İlk sözü alan Gelişim Stratejileri Araştırma Merkezi (GESAM) Başkanı Doç. Dr. Bülent Cırık, "Bu çalıştaya katılan akademisyenler yalnızca birbirlerine kartlarını verseler dahi çok büyük başarıydı ama bunun çok üstüne çıkıldığını gördük. Üniversiteler arasında çok sayıda protokol imzalandı. Bu çalıştayın bir sonraki ayağını düzenlemek isteyen üniversiteler oldu. Bunları konuşur, tartışırız. Ancak bu çalıştayın sürdürülebilirliği için bir başka ülkede ve daha geniş kapsamlı olarak düzenlenmesinin gerekli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Bu çalıştayın üç yıllık bir çalışmanın sonucu olduğunu söyleyen Doç. Dr. Bülent Cırık, kısa sürede alınan kararlarla düzenlenen çalıştayın hazırlık döneminde çeşitli sorunlarla karşılaştıklarını ifade ederek "Biz, Şark toplumlarının bir özelliği var. Bununla yüzleşmeliyiz. Bu çalıştaya katılmak için irade gösteren pek çok akademisyen, rektörlerine ulaşamadığı için katılım sağlayamadı. Ülkelerinde çeşitli çatışmalar yaşanırken ulaşılamayan ya da gönderdiğimiz uçak biletlerinin üstüne VIP uçuş bileti isteyen rektörlerle bizim burada ortak bir noktada buluşmamız mümkün değil. Bu nedenle Şark toplumlarının gönül birliğini kaybetmeden bir Batı disiplinine sahip olmasının gerekli olduğuna inanıyorum. Biz bu çalıştayı bu kadar kısa sürede düzenleyebildiysek, bunda 24 saat ulaşabildiğimiz bir Rektöre sahip olmamızın çok büyük önemi var" şeklinde konuştu.

Katılımcıları bu akşam Tavşanlı'da düzenlenecek kapanış yemeğine davet eden Cırık, çalıştayın devamı için yapılacak etkinliklere destek vereceğini açıklayan Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odasına da teşekkürlerini sundu.

GÖREN: ÇALIŞTAYIN SONUÇLARININ HAYATA GEÇMESİ İÇİN GAYRET GÖSTERECEĞİZ

Kapanış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, "İki dolu gün geçirdik. Umarım buradaki buluşma yalnızca bir turistik gezi olarak kalmaz. Bugün burada imzalanan ikili anlaşmalarla birlikte üniversiteler arasında görüşülen konular oldu. Bunlar sadece kağıtta kalmayacak. Biz de bu çalıştayın sonuçlarının hayata geçmesi için üstün bir gayret göstereceğiz" diyerek başladı.

Çalıştayın sonuç bildirisinin hazırlanma aşamasında olduğunu ifade eden Prof. Dr. Remzi Gören, "Gün içinde size iletilecek taslak metne kısa süre içinde katkılarınızı bekliyoruz. Böylece geniş katılımlı bir sonuç bildirisine imza atabileceğiz. Çalıştayın ilk çıktısı bir sekreterya oluşturulması oldu. Bu sekreteryayı da üniversitemiz bünyesinde oluşturacağız. Ancak buradaki birlikteliğin bir gönül birlikteliği olduğunu bilmenizi istiyoruz. Katılımı gönülden isteyen üniversitelerin bu birliktelikte yer alması bizim için çok önemli. Bu çalıştayın en önemli çıktısı da üniversiteler arasında öğrenci ve personel hareketliliğinin sağlanması olacaktır" dedi.

Üniversitelerin ülkelerdeki ulusal eğitim ve öğretimin önüne geçtiğini söyleyen Remzi Gören, "Biz Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak, başka ülkede eğitim almak isteyen yabancı öğrenciler için bir kapı olmak istiyoruz. Bunun için her yıl DPÜ-YÖS düzenliyoruz. Bizler sizleri ve öğrencileri üniversitemize bekliyoruz. Bundan da öte üniversitelerin kültürlerin birleştici gücü olduğunu bilerek sorumluluk almak istiyor, bizimle aynı düşüncedeyseniz sizi de bu davet ediyoruz. Hepimiz için insanlık adına faydalı bir çalıştay düzenlediğimize inanıyorum. Sizleri burada ağıralamktan keyif aldığımı söylerek hepinize 'Allahaısmarladık' diyorum" ifadelerini kullandı.

Çalıştay, toplu fotoğraf çekimiyle tamamlandı. 26 ülkeden üniversite temsilcileri günün kalan kısmında Kütahya'nın tarihi yerlerinin tanıtılacağı tura katılacaklar.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 28 Şubat 2019, Perşembe / 1937 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler