Üç Kıtadan Akademisyenleri Birleştiren Çalıştay DPÜ’de Başladı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin 26 ülkeden 70’e yakın üniversitenin temsilcilerini ağırladığı Kültürlerin Birleştirici Gücü ve Üniversitelerin Rolü Uluslararası Çalıştayı başladı.

Kültürlerin Birleştirici Gücü ve Üniversitelerin Rolü Uluslararası Çalıştayı, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin ev sahipliğinde başladı.

Eğitim Fakültesi Mavi Salon'da düzenlenen çalıştaya Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğg. Necati Gündüz, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Tayfun Dündar, Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Prof. Dr. Kaan Erarslan ve Prof. Dr. Halis Aydemir, Gelişim Stratejileri Araştırma Merkezi (DPÜ GESAM) Müdürü Doç. Dr. Bülent Cırık ve 26 ülkeden üniversite temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan çalıştaya katılamayan ancak başarı dileklerini ileten milletvekilleri ve üniversite rektörlerine teşekkür edildi.

CIRIK: SADECE KENDİMİZİ TATMİN EDECEĞİMİZ BİR ÇALIŞTAY DÜZENLEMİYORUZ

Açılış konuşmasını çalıştayı düzenleyen DPÜ GESAM’ın Başkanı Doç. Dr. Bülent Cırık yaptı. Doç. Dr. Bülent Cırık, konuşmasında "Dünyanın 26 ülkesinden yaklaşık 70 Üniversiteden gelen Üniversite temsilcileri hoşgeldiniz. Bugün kültürlerin birleştirici gücü çalıştayı diyoruz ama burada elde edeceğimiz sonucun bize bağlı olduğunu düşünüyorum. Dünyanın çeşitli yerlerinde çatışmalar devam ederken bu çalıştayın kültürlerin birleştirici gücüne odaklanarak çok önemli bir amaca hizmet ettiğini düşünüyorum. Bu çalıştay binlerce dolar harcanarak sadece insanların kendilerini tatmin edeceği bir etkinlik olmayacağına inanıyorum" dedi.

AL-WADI: TÜRKİYE'NİN DAHA DA GÜÇLENECEĞİNE İNANIYORUM

Cırık'ın ardından söz alan Ürdün Middle East University Rektör Yardımcısı Mahmood Hussein Al-Wadi de konuşmasında, tüm katılımcılara teşekkür ederek, çalıştayın düzenlenmesine katkı sunan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve üniversitemize şükranlarını sundu. Al-Wadi, ayrıca bu gibi çalıştaylarla Türkiye'nin önümüzdeki dönemde daha da güçleneceğine inandığını ifade etti.

GÖREN: ÇALIŞTAYDAKİ BEKLENTİLERİN GERÇEKLEŞMESİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Çalıştayın selamlama konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında "DPÜ, son üç yılda bu tarz etkinlikleri düzenlemeye alışmış bir üniversite. Sizleri tarihi derinliği olan, farklı kültürlerin mirası üzerinde hayat bulmuş, pek çok sanatın çeşitlilik yaşadığı zengin bir şehirde, Anadolu'nun en güzel şehrinde, Kütahya'da ağırlamaktan büyük gurur duyuyorum" diyerek başladığı konuşmasına, şöyle devam etti:

Bu çalıştayı düzenlememizde büyük katkıları olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansına, Yunus Emre Enstitüsüne, İslam Sanat ve Tarih Araştırmaları Enstitüsüne, İslam Ülkeleri İstatistik Ekonomi ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezine, Tavşanlı Belediyesine ve Tavşanlı Ticaret Odasına şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca manevi desteklerini bizden esirgemeyen, varlığından gurur duyduğumuz Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman'a ve Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara'ya teşekkür ediyorum

Çalıştayın amacına da değinen Gören, "Burada düzenlenen etkinliğin katılımcı ülkeler ve üniversiteler arasında akademik iş birliğine vesile olmasını diliyor; birlik ve beraberliğin kalıcı hale getirilmesi, eğitim öğretim alanında iş birliği yapılması konusunda ve çalıştay sonucunda ortaya çıkacak öneri ve beklentilerin hayata geçmesi için YÖK ile koordineli bir şekilde büyük bir çaba göstereceğimi belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

DR. ÖMER TORAMAN: BİRBİRİMİZİ TANIDIKÇA DAHA DA GÜÇLENECEĞİZ

Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman da katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında "Geçmişten bugüne bir tarih ve kültür şehri olan Kütahya'da DPÜ öncülüğünde gerçekleşen bu çalıştaya hepiniz hoşgeldiniz. Sizleri bu güzel şehirde ağırlamaktan büyük duyuyoruz. Bu gidiş gelişlerin daha da artmasıyla birbirimizi daha iyi tanıyacağız. Birbirimizi tanıdıkça da daha da güçleneceğiz. Son yıllarda yükseköğretim alanında yaşanan gelişmelerin neticesinde akademisyenlerimiz ilmi çalışmalarıyla ülkemizi daha ileri taşımaya çalışıyorlar. Öğrenci ve değişim programlarıyla kuracağımız ilişkilere önem veriyoruz. Bu çalıştayın bu yolu açmasını ve maksadına ulaşmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Çalıştay, sırasıyla Prof. Dr. Kaan Erarslan ve Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Göktay Ediz'in yönetiminde yabancı üniversitelerin temsilcilerinin kurumlarını ve iş birliği olanaklarını tanıttığı oturum ile devam ediyor.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 27 Şubat 2019, Çarşamba / 2492 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler