DPÜ Bir Avrupa Birliği Projesi’ne Daha İmza Atıyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi yükseköğretimin çağdaşlaşmasına katkıda bulunacak dev bir projeye başlamak için gün sayıyor.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin ortak olarak yer aldığı MOCAT Projesi için geri sayım başladı.

Yürütücülüğünü Polonya’da bulunan WSB Poznan Banking School’un üstlendiği, Polonya Ulusal Ajansı Akademik Değişim Birimi’nce yapılan MOCAT Projesi’nde (Modern Competencies of Academic Teachers - The Key to Modern HEI / Akademik Öğretmenlerin Çağdaş Yeterlilikleri)  öğretim üyelerinin metodolojik, çok kültürlülük ve öğretme yetilerinin, çevrimiçi ve karma öğrenme modülleri aracılığıyla geliştirilmesi hedefleniyor.

Geliştirilecek olan yöntemler, araçlar ve materyallerle yükseköğretimin çağdaşlaşmasına katkıda bulunulacak projeye ilişkin ayrıntıları aktarmak üzere Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oktay Şahbaz, Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Figen Karaferye ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğü personeli Öğr. Gör. Berrin Demir, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’le Rektörlük makamında bir araya geldiler.

AKADEMİK ÖĞRETME MODELİ GELİŞTİRİLECEK

Yaklaşık 390 Bin Avroluk bir bütçeye sahip olan bu proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Oktay Şahbaz, “Kütahya Dumlupınar Üniversitesiyle birlikte Polonya, İzlanda, Kenya, Gürcistan, Romanya, İtalya ve Endonezya’da bulunan üniversitelerin yer aldığı bu projede öğretim üyelerinin çağın gereklerine uygun olarak akademik beceri ve yeterliliklerinin arttırılması amaçlanıyor. 2018 yılının başlarından itibaren çalışmaları yapılan projeyle ilgili ayrıca kurumumuzun da katkılarıyla bir akademik öğretme modeli geliştirilecek” dedi.

“Teknolojik gelişmelerin hızla ilerlediği dünyada eğitimcilerimizin ve anlattıkları ders içeriklerinin de çağa uygun olabilmesi gerekiyor” diyen Doç. Dr. Şahbaz, proje kapsamında eğitimcilere yeni ders anlatma teknikeri, yeni kuşakla etkili iletişim kurabilme, liderlik etme ve oyunlaştırma tekniğiyle ders anlatabilme yöntemlerinin aktarılabilmesi için çalışmalar yapılacağını ve proje sonunda eğitimcilerin eğitimi konusunda önemli büyüklükte veri elde edileceğini ifade etti.

Öğr. Gör. Dr. Figen Karaferye ile Öğr. Gör. Berrin Demir de projenin uluslararası bir çalışma olacağını dile getirerek, DPÜ’nün çağa uygun eğitim öğretim yöntemlerini benimseyen ve öğrencilerine aktaran öncü üniversitelerden biri olması için proje kapsamında yapılacak çalışmaları Rektörümüze aktardılar.

Ayrıca proje konusu çerçevesinde üniversitemizin koordinatörlüğünü yapacağı projelerin de geliştirilmeye çalışıldığını ifade eden temsilciler, özellikle Prof. Dr. Kaan Erarslan, Prof. Dr. Kürşat Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Serkan Arık ve Öğr. Gör. Ulaş Yabanova ile birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini belirttiler.

2023 EĞİTİM VİZYONU İLE UYUŞAN BİR PROJE

Projeden duyduğu memnuniyeti ifade eden Prof. Dr. Remzi Gören ise, geçtiğimiz günlerde Kütahya’da düzenlenen ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un 2023 Eğitim Vizyonu’nda açıkladığı hedef ve yöntemlerin bu projede de yer aldığına işaret etti.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ YAŞADIĞIMIZ ÇAĞIN DEĞİL, YAŞAYACAKLARI ÇAĞIN GEREKLİLİKLERİYLE YETİŞTİRMELİYİZ”

Tüm dünyanın büyük bir dijitalleşme sürecinin içinde olduğuna işaret eden Gören, “Gece gündüz çalışan insansız fabrikalar ve robotlarla yapılan ameliyatlar çok uzak bir gelecekte değil. Çağın gereklerini uygulayamazsak, önümüzdeki yıl üniversite kapısından girecek olan bir öğrenci 2024’te mezun olduğu gün belki de işsizlik sorunuyla karşılaşacak. Biz öğrencilerimizi yaşadığımız çağın değil, yaşayacakları çağın gereklilikleriyle yetiştirmeliyiz. Bu yüzden önümüzdeki bu projenin çıktıları maddiyattan ve uluslararasılaşmaktan çok daha öte” dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 16 Ocak 2019, Çarşamba / 3740 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler