DPÜ’den Eğitim Araştırma ve YÖS’te Irak’la İş Birliği

Irak Büyükelçiliği Ankara Kültür Ateşeliği Kültür Müsteşarı Doç. Dr. Mustafa Wahby Jaber‘in Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören‘le yaptığı görüşmede iki ülkenin eğitim, araştırma ve YÖS alanlarında iş birliği yapması kararlaştırıldı.

Irak Büyükelçiliği Ankara Kültür Ateşeliği Kültür Müsteşarı Doç. Dr. Mustafa Wahby Jaber, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’i ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kaan Erarslan'ın da katıldığı görüşmede, uluslararası öğrenciler konusunda Üniversitemizdeki son durum ve yapılabilecek yeni çalışmalar değerlendirildi. Prof. Dr. Remzi Gören, Üniversitemizde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenci sayısının her geçen yıl arttığını, gerek fiziki ve akademik olanakları geliştirme çabalarının devam ettiğini ve Türkçe öğretimi konularında önemli bir mesafe aldıklarını söyledi.

DPÜ, IRAK ÜNİVERSİTELERİYLE İŞ BİRLİĞİ YAPACAK

Görüşmede ayrıca DPÜ Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (DPÜ-YÖS) ile daha çok Iraklı öğrencinin üniversitemize gelmesi ve Irak ile Türkiye arasında imzalanan yükseköğretim alanında iş birliğine yönelik mutabakat zaptı çerçevesinde köklü Irak üniversiteleriyle akademik ve bilimsel iş birliği konularında karşılıklık olarak niyetler beyan edildi ve bunun için süreçlerin başlatılması kararlaştırıldı.

"DPÜ IRAK'TA TANINAN BİR ÜNİVERSİTE"

Irak Kültür Ataşesi Doç. Dr. Mustafa Wahby Jaber ise Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin Irak’ta hayli tanınan bir üniversite olduğunu ve Iraklı öğrencilerin tercihlerini Kütahya Dumlupınar Üniversitesi yönünde kullandığını ifade etti.

Görüşmenin sonunda Doç. Dr. Mustafa Wahby Jaber, Rektör Gören’e teşekkürlerini sundu. Rektörümüz de Jaber'e ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ziyaret, plaket sunumuyla son buldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 28 Aralık 2018, Cuma / 2039 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler