Erişilebilir Üniversite DPÜ

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca denetlenen 6 binası, Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklerde Erişilebilirlik Belgesi almaya hak kazandı.

Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Dünya Engelliler Günü sebebiyle engelli dernekleri yöneticileri ve üyelerini kabul ettiği toplantıda, aralarında üniversitemizin de yer aldığı 10 kurum ve kuruluşa Erişilebilirlik Belgesi sundu.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen etkinlikte Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kaan Erarslan, Kütahya Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan ile STK Temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.

Etkinlikte, daha önce Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ilgili birimlerince denetlenen Üniversitemizin Rektörlük, Engelsiz Öğrenci Birimi, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Hüsnü Özyeğin Öğrenci Yurdu ve Konukevi binalarının erişilebilirlik belgeleri Vali Dr. Ömer Toraman tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’e ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kaan Erarslan’a verildi.

VALİ DR. ÖMER TORAMAN: ÇÖZÜM ÜRETMELİYİZ

Belgelerin takdiminde kurum ve kuruluş temsilcilerini tebrik eden Vali Dr. Ömer Toraman, “Bu bir zihniyet meselesi. Kamu ve özel sektör olarak hizmet verdiğimiz vatandaşların bir kısmının da engelli olduğunu düşünerek, onların özel ihtiyaçlarına dönük çözümler üretmek konusunda hassasiyeti artırmalıyız. Asıl olan engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduklarında ilgili yerlere ulaşabilmeleridir. Engelli vatandaşlarımız için yapılabilecekleri yapmalıyız” dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Aralık 2018, Salı / 1395 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler