Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman’dan DPÜ’ye Ziyaret

Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Üniversitemizin Evliya Çelebi Yerleşkesi’nde Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’le birlikte müzemizi ve Güzel Sanatlar Fakültemizi ziyaret etti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman’ı ağırladı.

Üniversitemizin Evliya Çelebi Yerleşkesini ziyaret eden Dr. Ömer Toraman’ı Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören karşıladı. Birlikte Üniversitemizin Rektörlük binasındaki müzesine geçen Vali Toraman ve Rektör Gören, burada Üniversitemizin Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. A. Nejat Bilgen’in anlatımıyla eserler ve kazılar hakkında bilgi aldılar.

Müze ziyaretinin ardından Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesine geçen Toraman ve Gören’i burada Seramik - Cam Bölüm Başkanı Doç. Nureddin Gülaçtı ve Arş. Gör. Gökhan Akca ile El Sanatları Tasarımı ve Üretimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Haldun Şekerci karşıladı. Doç. Nureddin Gülaçtı, Güzel Sanatlar Fakültemiz tarafından hazırlanan ve tamamlanmak üzere olan Kütahya Valiliği binasında kalıcı olarak sergilenmesini talep ettiği Germiyan Sokağı’nın 300 parça seramikle ve rölyef tekniğiyle resmedildiği eseri Vali Toraman’la paylaştı. Bölümünün atölyesini de ziyaret eden Dr. Ömer Toraman, gördüğü eserleri çok beğendiğini ifade ederek, eser sahiplerini kutladı.

Dr. Ömer Toraman, üniversitemizin kültür-sanat alanındaki çalışmalarını takdirle karşıladığını ve çok memnun olduğunu ifade ederek, başta çini olmak üzere tüm sanat dallarında Kütahya’yı öne çıkaracak adımlar atma noktasında Kütahya Valiliğinin üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Ziyaretin sonunda Vali Toraman, Rektörümüze, Gülaçtı’ya ve Akca'ya gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Rektörümüz de Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman’a ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkürlerini sundu ve Toraman’ı bir kez daha üniversitemize davet etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 21 Aralık 2018, Cuma / 1884 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler