Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Kış Şenliği Heyecanı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde, Sağlık Spor ve Kültür Daire Başkanlığına bağlı Engelsiz Hayat Topluluğu öncülüğünde 10 öğrenci topluluğu ortaklaşa Kış Şenliği düzenledi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Hayat Topluluğu öncülüğünde ve pek çok topluluğun desteğiyle Kış Şenliği düzenlendi.

Üniversitemizin Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Kış Şenliğine Özel Eğitim Okulları ile kolejler katıldı. Yaklaşık ikiyüz çocuğun katıldığı Kış Şenliği'nde çocuklar doyasıya eğlendi. 20'ye yakın etkinlik masasının yer aldığı etkinlikte çocuklara eğitsel oyunlar oynatılarak çocukların gelişimine de destek sağlandı.

AMAÇ, ENGELLİ ÇOCUKLARI SOSYAL HAYATA KAZANDIRMAK

Etkinlikte konuşan Engelsiz Hayat Topluluğu Çocuk Şenliği Koordinatörü Süleyman İleri "Bizler engelli çocuklarımızın sosyal hayata kazandırılması için çalışıyoruz. Buraya engelli ve engelli olmayan çocukları getirerek kaynaşmalarına vesile olmak istedik" diyerek başladığı konuşmasında şöyle konuştu:

Engelli olmayan çocuklarımızın küçük yaşta engelli bilincini öğrenmesi açısından fazlasıyla anlamlı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Üniversitemiz bizlere bu etkinliğimizde de kucak açtı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bir diğer teşekkürü de bizleri bu etkinlikte yalnız bırakmayan İnovasyon ve Liderlik Topluluğu, Fotoğrafçılık ve Sinema Topluluğu, Analitik Düşünce Topluluğu, DPÜ-TV, Kızılay Topluluğu, Dans Topluluğu, Lösev Topluluğu, Ekonomi Topluluğu, Medikal Kurtarma Topluluğu, Ata Sporları ve Binicilik Topluluğu ile üniversiteli gençlerden oluşan Grup Kafa müzik grubuna ediyoruz.

Etkinliğe katılan özel çocukların öğretmenleri ve velileri ise çocukların sosyalleşmesi için bu etkinliklerin çok büyük bir önem arz ettiğini ifade ettiler.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Aralık 2018, Çarşamba / 1340 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler