Behçet Necatigil Şiirleri Çocuğum Gibi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Bölümü tarafından yazar Ayşe Sarısayın, ‘‘Babası Behçet Necatigil‘i anlatıyor, Çok Şey Yarım Hala‘‘ konulu söyleşi ve imza günü düzenlendi.

''Usta Kalem''

Behcet Necatigil'in çocukluğundan da bahseden Ayşe Sarısayın; kendi kitabından örneklerle babasının ince, kibar, içine kapanık usta bir kalem olduğuna değindi.

Soru cevap ile devam eden söyleşide Ayşe Sarısayın gençlere tavsiyelerde bulundu.  ''Her şey değişiyor ve zorlaşıyor ama siz kendiniz olun, içinizdeki sesi dileyin, sanattan uzak kalmayın. İnsanlığın tek kurtuluşu sanattır. Resmin sanatın büyüsüne kapandığınızda sosyal medyaya daha az vakit ayırırsınız.''

''Hepsi Çocuğum Gibi''

Ayşe Sarısayın babanızın hangi şiirini daha çok seviyorsunuz sorusuna ''Hepsi çocuğum gibi. Hepsinin yeri ayrı, benim için.'' dedi.

Yılmaz Erdoğan ile yazdığı Kelebeğin Rüyası filmi hakkında da bilgiler veren yazar, takip ettiği ve sevdiği yazarlarda bahsetti.

Üniversitenin altın anahtarı takdim edildikten sonra sevenlerinin kitaplarını imzaladı.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 29 Kasım 2018, Perşembe / 1307 defa okundu.