DPÜ‘de Öğretmenimin Yanındayım Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Öğretmenimin Yanındayım etkinliği düzenlendi.

DPÜ'de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Öğretmenimin Yanındayım etkinliği düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Mavi Salon'da gerçekleştirilen ve Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Rektör yardımcılarımız Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Şentürk ve Prof. Dr. Kaan Erarslan’ın katıldığı etkinliğe akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz  büyük ilgi gösterdi.

Prof. Dr. Şükrü Şentürk, katılımcıları selamlayarak başladığı açılış konuşmasında eğitimin önemi ve öğretmenlere düşen büyük ve önemli görevlerden söz etti ve katılımcılara teşekkürlerini sundu.

"ÖĞRETMELER, ELLERİYLE SARAN, GÖZLERİYLE KUCAKLAYAN EN KIYMETLİ HAZİNELERİMİZDİR"

Prof. Dr. Şentürk’ün ardından bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören şu ifadeleri kullandı.

Öncelikle ve özellikle şunu belirtmek isterim ki; Eğer sahip olduğumuz bilgi, beceri ve deneyimler sadece bedenlerini ve belleğini hedef alıyorsa, öğrencilerimizin gönlüne dokunmuyorsa, ruhlarına hitap etmiyorsa, öğrencilerimizi gönül ehli yapmıyorsa, üzerimizde yük olmaya devam edecektir. Bu ağır yükü taşımak, zamanla bizi yoracak, huzursuz etmeye başlayacak, eğer varsa, vicdanımızda sızılara neden olacaktır.

Vatan için, bayrak için, gelecek için en büyük yatırım aracımız olan çocuklarımızı güvenle teslim ettiğimiz iki yer vardır. Biri ordumuz diğeri okulumuzdur. Okullar, bizim ikinci evimiz, ikinci ailemizdir. Eğitim bu iki aile arasında koordineli yürümüyorsa, biri diğerini dinlemiyorsa, biri diğerini gereksiz görüyorsa, eksiktir, amaca hizmet konusunda yetersizdir. Çünkü eğitimin amacı; aslında bir yıl ya da on yıl sonrasını değil, ülkemizin yüz yıl sonrasını, topyekûn geleceği inşa edecek, şekillendirecek nesiller yetiştirmektir. Çinli ozan KUAN – TZU şöyle der:

Bir yıl sonrasını düşünüyorsan, tohum ek

On yıl sonrasını düşünüyorsan, fidan dik

Yüz yıl sonrasını düşünüyorsan, halkı eğit

Öğretmenler, elleriyle saran, gözleriyle kucaklayan en kıymetli hazinelerimizdir.

Benim ilk öğretmenlerim olan Hasan Öğretmenlerim gibi, tüm öğretmenler solmayan bir gül, bitmeyen bir şarkı gibidirler.

“Çok konuşmayın, herkesin gözünden düşersiniz” buyurur Hz. Ali. Bu nasihate uyarak sözlerime son verirken, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ailesi olarak, güzel ülkemizin her bir köşesinde ve ülkemiz sınırları dışında dünyanın her bir yerinde dil, din, renk, sınıf ayrımı yapmadan görev yapan tüm öğretmenlerimize sesleniyorum: Öğretmenim Yanındayım.

Çok Kıymetli Öğretmenlerim, Öğrenci Kardeşlerim,

Nice öğretmenler gününe sağlık, sıhhat ve iç huzurla ulaşmanızı diliyor, hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.

‘‘ZORLUKLARIN İÇİNDEN AĞACI YEŞERTEN TEK MESLEK’’

Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal ise Kütahya Dumlupınar Üniversitesinden mezun olmuş şu anda mesleğini Türkiye ve dünya üzerinde farklı yerlerde icra eden birçok öğretmene ulaşarak hayata geçirilen projeye, bütün öğretmenlerimiz öğrencileriyle birlikte kısa videolar hazırlayarak destek verdiler.

Sunum eşliğinde projeyi tanıtan Ünal, Şırnak’ta öğretmenlik yapan Ayşe Em’in sürprizine “zorlukların içinden ağacı yeşerten tek meslek öğretmenlik” konulu tabloyu sunarak teşekkür etti.

Yılın en iyi öğretmenlerinin seçildiği programda ödüller ve sahipleri ise şöyle:

• Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalından seçilen: Yılın en iyi Türkçe Öğretmeni: Mahmut Toraman;
  • Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalından seçilen, Yılın en iyi İdarecisi Müdür Sevil Altundal;
  • Fen Eğitimi Ana Bilim Dalından seçilen Yılın en iyi Fen Bilgisi Öğretmeni Muzaffer Efe;
  • Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalından seçilen Yılın en iyi Sınıf Öğretmeni Süleyman Güleş;
  • Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalından seçilen, Yılın en iyi Okul Öncesi Öğretmeni Saadet Bartan;
  • Sosyal Bilgiler Ana Bilim Dalından seçilen Yılın en iyi Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mustafa Ağız;
  • Rektörlük özel ödülü için seçilen Yılın en iyi Müzik Öğretmeni Özgür Yiğit

Kütahya Özel Dumlupınar Koleji öğrencilerinin kendilerinin yazdığını şiirleri ve yazıları okumasıyla devam eden program, öğretmen marşının okunması ve sürpriz hediye çekilişi ve plaket takdimi son buldu.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 26 Kasım 2018, Pazartesi / 3260 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dumlupınar titans,