Öğrencimiz Mehmet Kocamış’ın Filmlerine Büyük Onur

DPÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Grafik Bölümü yüksek lisans öğrencisi Mehmet Kocamış‘ın yönettiği Beyaz Karanfil adlı kısa film, Türkiye Kültür Festivali etkinliklerine ev sahipliği yapan Hong Kong Polyteknik Üniversitesi‘nde gösterilecek filmler arasında yer aldı.

Üniversitemizin Sosyal Bilimler Enstitüsü Grafik Bölümü öğrencisi Mehmet Kocamış'ın Beyaz Karanfil adlı kısa filmi, Çin'de Türkiye Turizm Yılı - Türkiye Kültür Festivali etkinlikleri kapsamında Hong Kong Polyteknik Üniversitesi Innovation Center Foyer Galeri'de sergilendi.

2014 yılında Kültür Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce her yıl ulusal düzeyde gerçekleştirilen Genç Güncel Sanat Proje Yarışması'nda ödül alan Beyaz Karanfil, 2018'in Çin'de Türkiye Turizm Yılı olarak kutlandığı dönemde düzenlene Türkiye Kültür Festivali'nde gösterilerek onurlandırıldı. Küratörlüğünü Prof. Dr. Tansel Türkdoğan'ın üstlendiği güncel sanat sergisi; uluslararası alanda ülkemiz güncel sanat pratiklerinin tanıtılmasını amaçlayan bir platform olarak gösterildi.

Öğrencimizin yönetmenliğini yaptığı bir diğer film olan Değer, 2015 yılında 4. Yeşil Barış Hareketi Kısa Film Yarışması'nda birincilik ödülü almış ve Yönetmen Kocamış, ödülünü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın elinden almıştı.

Öğrencimizin filmlerini izlemek için haber metnindeki filmlerin isimlerine tıklayabilirsiniz.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 06 Kasım 2018, Salı / 1606 defa okundu.