Görsel iletişim Tasarımı Bölümünden Bir Başarı Daha

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerimizin hazırladıkları afiş tasarımları, Uluslararası Kaligrafi ve Tipografi Etkinliği‘nde sergilenecek.

Görsel İletişim Tasarımı bölümümüz, hemen her yıl farklı kategori, konu ve özgünlükleri ile hem ulusal hem de uluslararası çok önemli yarışma ve etkinliklerde elde ettiği başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Bölümümüzün 3. Sınıf öğrencilerinden İsmail Gülmen ve Tuğçe Yılmaz’ın, Dr. Öğr. Üyesi Eren Evin Kılıçkaya Boğ ve Öğr. Gör. Ceyda Bayrakdar danışmanlığında yürüttüğü Tipografi 3 dersi kapsamında uygulama projesi olarak çalıştırdıkları afiş tasarımları, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nün düzenlediği Uluslararası Kaligrafi ve Tipografi Etkinliği kapsamındaki “Yarının Ustaları” çağrılı afiş sergisine, yüzlerce öğrencinin katıldığı tasarımları arasından seçilerek sergilenmeye değer bulundu.

Amacı, özünde evrensel bir hümanizm ve sevgi anlayışı yatan “Yunus Emre” felsefesini, kavramsal olarak ele alıp, özgün grafik tasarımlar üretmek ve yeni nesli bu köklü felsefeyle buluşturmak olan sergiye, Türkiye’deki grafik ve görsel iletişim tasarımı eğitim veren tüm üniversitelerin öğrencileri davet edilmiştir. Gelen tasarımlar, seçici kurul tarafından değerlendirildi.

Değerlendirme sonucunda seçilen tasarımlardan oluşan ve aralarında öğrencilerimizin tasarımlarının da bulunduğu sergi, 6-16 Kasım 2018 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi galerilerinde sergilenecektir. Ayrıca bu yıl 10.'su düzenlenen bu etkinlik kapsamında, bölümümüzden iki öğrenci de gerçekleştirilen çalıştaylara misafir öğrenci statüsünde davet edildiler.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 06 Kasım 2018, Salı / 1166 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler