Hisarcık MYO Öğrencilerinden Örnek Davranış

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Hisarcık Meslek Yüksekokulu ile Kütahya Kızılay Kan Bağış Merkezi tarafından düzenlenen Kan Bağışı Kampanyasında Kan Bağış Merkezi‘ne 43 ünite kan bağışlandı.

DPÜ Hisarcık Meslek Yüksekokulu öğrencileri örnek bir projede yer alarak Kızılay Kan Merkezi'ne 43 ünite kan bağışladılar.

Hisarcık MYO binasına gelen Kızılay Kan Merkezi yetkilileri öğrencilerimizden ve personelimizden kan bağışı yapmak isteyenlerden kan aldılar.

Öğrencilerin kan vermelerinde hiçbir sıkıntı olmadığını vurgulayan Kızılay Kan Merkezi yetkilileri, "Çünkü öğrenciler genç insanlar. Kan verince, kan yapan organlar uyarılır ve kan yapmaya sevk edilir, kan hücreleri yenilenir, insan psikolojik olarak rahatlar, kendini huzurlu hisseder, daha sonra kendisine kan verilmesi gerektiğinde bunu yapacak insanların çıkacağını düşünerek güven duyar. Sosyal sorumluluk noktasında gençlerin katılımcı olması ve Türkiye'nin kan bağışı sorununun çözümü için daha hassas olmaları bizleri memnun etmektedir. Her kan bağışı bir hayat kurtaracaktır" diye konuştular.

Sonbahar ve kış aylarında olmamız nedeniyle kan bağışının düştüğünü ama kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu, bu konuda sorun yaşanmaması için düzenli bağışa ihtiyaç olduğunu kaydeden yetkililer, "Kan bağışı öncesi gerekli testler yapılıyor. Kansızlık durumu ve bulaşıcı bir hastalık durumu olup olmadığı kontrol ediliyor. Bu testlerde kansızlık var ise, bağışçı zarar göreceği için kanı alınmıyor. Kan bağışının bir zararı olmadığı gibi sağlık açısından pek çok faydası da vardır. Kan veren kişinin vücut direnci artar. Kolesterol, trigliserid, şeker gibi kan testlerine ve üre, kreatinin, ürik asit gibi metabolit düzeylerine de olumlu etkisi olduğu biliniyor" şeklinde konuştular.

Bağışın ardından Kızılay Kan Merkezi yetkilileri öğrencilerimize, personelimize ve MYO yönetimimize teşekkür ettiler.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Ekim 2018, Salı / 1071 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler