DPÜ‘de Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kalite Komisyonu, üniversitemiz personeline yönelik olarak Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi verdi.

DPÜ Kalite Komisyonu'nun düzenlediği Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi'nde akademik ve idari personelimize üniversitemizin kalite çalışmaları sürecine ilişkin bilgi verildi.

Rektörlük Kırmızı Salon'da gerçekleşen eğitim Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halis Aydemir'in açılış konuşmasıyla başladı.

Prof. Dr. Halis Aydemir, konuşmasında kalite çalışmalarının önemini bildiklerini ifade ederek "Kalite çalışmalarına ilişkin ilk adımı 2015 yılında kendi iç denetim raporumuzla başlamıştık. O dönem pek çok eksiğimizi belirledik ve bunun üzerine çalışmaya ve eksiklerimizi gidermeye başladık. O günlerden bugünlere kadar ülkemizde yaşanan sıkıntılı süreçler, enerjimizi zaman zaman başka konulara harcamamızı gerektirse de Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak her sene kalite çalışmalarımızı sürdürdük. Ancak biliyoruz ki, kendimizi denetleyerek tüm eksiklerimizi görememiz mümkün değil. Yakında dışarıdan bir göz bizi denetlemeye gelecek. Dünyadaki üniversite modellerine baktığımızda kendisini eğitim üniversitesi olarak tanımlayan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi de eğitiminin kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarına ağırlık verecektir" dedi.

Rektör yardımcımız Aydemir'in konuşmasının ardından DPÜ Kalite Koordinatörü Öğr. Gör. Bahar Çelik Yükseköğretimde Kalite Güvencesi başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Sunumda Yükseköğretimde Kalite Güvencesi'ne neden ihtiyaç duyulduğu, bu sürecin nasıl işlediği, üniversitemizdeki Kalite Komisyonu'nun organizasyon şeması, komisyonun hazırladığı raporlar ve bu raporların içerikleri ile Kalite Komisyonu'nun kurulduğu günden bugüne kadar gerçekleştirdiği etkinlikler personelimize aktarıldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Ekim 2018, Salı / 2078 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler