Hisarcık MYO Öğrencilerinden Evliya Çelebi Yerleşkemize Ziyaret

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Hisarcık MYO öğrencileri, düzenlenen Kütahya gezisinde Üniversitemizin Evliya Çelebi Yerleşkesini, KUTSO‘yu ve Kütahya Porselen Sanat Evi‘ni ziyaret ettiler.

DPÜ Hisarcık MYO'nun Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünde öğrenim gören öğrenciler üniversitemizin Evliya Çelebi Yerleşkesi'ni, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ve Kütahya Porselen Sanat Evi'ni gezdiler.

Hisarcık MYO yönetimi tarafından düzenlenen ve Hisarcık MYO Müdürü Öğr. Gör. Ahmet Danış, müdür yardımcısı Öğr. Gör. Arif Emre Şen, MYO Basın Temsilcisi ve Kariyer Merkezi Koordinatörü Öğr. Gör. Hüseyin Yılmaz'ın da katıldığı etkinlikte ilk durak DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesi oldu.

MYO idarecilerimiz ve öğrencilerimiz, Rektörlük Toplantı Salonu'nda Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören ile bir araya geldiler.

GÖREN: NİTELİKLİ BOŞ VAKİT DE ÇALIŞMAK KADAR ÖNEMLİ

Öğrencilere kendini tanıtarak başlayan Rektörümüz, sosyal etkinliklerini sürekli olarak takip ettiğini söylediği Hisarcık MYO'nun öğrencilerine nitelikli çalışma saatlerinin yanında nitelikli boş vakitleri oluşturmaları gerektiğine dikkat çekerek, "Yetenek olarak sizlere tavsiyem bir müzik aleti çalabilmeyi deneyin. Ben kendi çocuklarımda bunu gerçekleştirdim. Sıkıntılı stresli ve moral ihtiyacınız olduğunda örneğin bir gitar çalabiliyor olmak çok güzel" dedi.

Öğrencilerimize, başarının anahtarının yaptıkları işi sevmekten geçtiğini söyleyen Rektörümüz, "Günümüzde sürekli değişim ve gelişme yaşandığı için dünün önemli bölümü bugün tercih edilmeyen bir bölümü haline gelebiliyor. Geleceğe hazırlandığımız bilinci içinde hareket etmeliyiz. Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandığında biz sizleri kazandık diye düşünüyoruz bunu bu yönüyle değerlendiriyoruz. Mesleğinizi sevin; mesleğinizde aranan, vazgeçilemez elemanlar olma yolunda adımlar atın" şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZ MEDYA BİRİMLERİMİZİ ZİYARET ETTİ

Öğrencilerimiz, daha sonra sırasıyla Radyo Dumlupınar'ı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'ni ve DPÜ-TV'ye geldiler. Radyo Dumlupınar’da yapılan yayın faaliyetleri gelecekte planlanan program çalışmaları hakkında bilgi alarak Hisarcık MYO'da canlı yayın yapılması konusunda görüş alışverişinde bulunan öğrencilerimiz daha sonra Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Yalçın Çelebi ve Öğr. Gör. Abdi Erkal'dan üniversitemizin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinin faaliyetleri ile Hisarcık MYO bünyesinde çıkarılması düşünülen gazete ve buna benzer yayın faaliyetleri hakkında bilgi aldılar ve destek talebinde bulundular.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından hazırlanan basılı yayınları inceleyen öğrencilerimiz müşavirlik bünyesinde, Radyo Dumlupınar ve DPÜTV’de staj olanakları hakkında da merak ettiklerini sordular.

YERLEŞKEMİZDEN SONRA KÜTSO

Evliya Çelebi Yerleşkemizi ziyaret eden öğrencilerimiz, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı İsmet Özotraç’ı ziyaret ederek söyleşi gerçekleştirdi.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı İsmet Özotraç soru-cevap şeklinde geçen söyleşide öğrencilere yaşam öyküsünü anlattı ve "Kendinize güvenin ama kompleksli olmayın" diyen Özotraç, "Üniversite yıllarımda boş zamanlarımda kütüphanelerden çok faydalandım. Konferansları kaçırmazdım. Bunlara vakit ayırmak gerektiğine inanıyorum. Amatör futbol oynuyordum. Maçları kaçırmamaya dikkat ederdim. Sosyal aktiviteleriniz olmalı diye düşünüyorum. Her fikre açık olmalısınız. Kültürel temel taşları olarak Dilinizi koruyun, Dinimizi doğru kaynaklardan öğreniniz. Bir de tarihinizi öğreniniz. En tehlikeli şey, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktır. Tarih konusunda yakın tarihi özellikle okumanızı tavsiye ederim. Tarih okumazsanız bugünkü gelişmeleri anlayamaz yorumlayamazsınız. Önce Türkiye’yi sonra Dünya’yı gezmenizi tavsiye ederim" şeklinde konuştu.

Söyleşinin sonunda Hisarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ahmet Danış sonunda KUTSO Başkanı İsmet Özotraç’a günün anısına saat hediye etti.

ÖĞRENCİLERİMİZ KÜTAHYA PORSELEN SANAT EVİ'NDE

Hisarcık MYO öğrencileri, gezinin son bölümünde Kütahya Porselen Sanat Evi Müzesi’ni gezdi.

Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nafi Güral tarafından kurulan sanat evinde öğrencilerimiz başta çini, seramik ve porselenin geçmişini yaşatan, Kütahya kıyafetleri, konaklar, Evliya Çelebi’nin portresi ile o dönem kullandığı malzemeler, Nafi Güral’a ait antika otomobiller, Güral ailesinin ilk işi olan kereste fabrikası atölyesinin maketinin yanı sıra, Osmanlı tarihiyle ilgili saray döneminde kullanılan eşyaların porselene uygulanmış eserleri, Güral ve ailesinin yıllardır biriktirdiği eserleri, Kütahyalı ressamların Ahmet Yakupoğlu, Hüseyin Yüce, Akil Gür'ün tabloları, Osmanlı padişahlarının o günkü kullandıkları eski kıyafetleri, takıları, kolyeleri, yüzük ve küpelerini yakından inceleme olanağı buldu ve çok sayıda fotoğraf çektirdiler.

Müzeye ilişkin bilgilendirme yapan Sanat Evi Müzesi Müdürü yaptığı açıklamada "Kütahya tarihinin sergilendiği bir müze olarak oluşturuldu. Burada Kütahya’nın konaklarından tutun, tarih içerisinde Kütahya’da üretilip çinilerin ve Kütahya olmayıp, Kütahya dışarısına çıkartılan çinilerin bire bir örneklerini sergiliyoruz. Burası Kütahya için önemli bir kazanım olmuştur. Bilindiği gibi, Kütahya’da düzgün bir çini müzesi yok. Kütahya tarihini gösteren bir müzemiz yok. Kütahya’da bugün konaklar var ama bu konakları gezerek görüyorsunuz. Biz burada Kütahya konaklarında olması gerekenleri koyduk. Odalarını koyduk, mutfağını koyduk. Kütahya kıyafetlerini örneklerini bire bir sergiliyoruz. Kütahya Porselen’in kurulduğundan bu yana nasıl bir evrim geçirdiğini tek tek gösteriyoruz. Müzede seramik sektörünün tarihten bugünü kadar hangi aşamadan geçtiğini gösteriyoruz" dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Ekim 2018, Salı / 1722 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler