TTYO‘da Osmanlı’da Saraylar ve Topkapı Sarayı Konferansı

DPÜ Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunda Osmanlı’da Saraylar ve Topkapı Sarayı Konferansı düzenlendi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Emine Dingeç, Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu konferans salonunda Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü öğrencilerine “Osmanlı’da Saraylar ve Topkapı Sarayı” konulu bir konferans verdi.

Fen Edebiyat Fakültesi Yakınçağ Tarihi Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Emine Dingeç sunumunda, 1460 - 1478 yılları arasında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Topkapı Sarayı'nın, 19. yüzyılın ortalarına kadar Osmanlı padişahları ve saray halkı tarafından ikametgâh olarak kullanıldığını ifade ederek, Saray'ın asıl öneminin bu süre boyunca devletin hem yönetim ve eğitim merkezi olarak kullanıldığını, hem de Osmanlı sultanlarının ikametgâhı olduğunu vurguladı.

Doç. Dr. Dingeç, sarayın kendine özgü binaları, doğayla iç içe geçmiş yapısı, zenginlikleri ve koleksiyonları hakkında bilgi verdi ve her yıl yüzbinlerce turistin Topkapı Sarayı'nı ziyaret etmesinin sebebinin sarayın ihtişamı olduğuna dikkat çekti.

Konferansın sonunda Dingeç'e üzerinde üniversitemizin logosu olan çini tabak hediye edildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Ekim 2018, Perşembe / 1201 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler