Rektörümüzden Ahmet Yakupoğlu Müzesi‘ne Ziyaret

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir‘le birlikte Kütahya‘nın yetiştirdiği en büyük değerlerden olan Ahmet Yakupoğlu‘nun evinde ve sanatçının eserlerinin sergileneceği Ahmet Yakupoğlu Müzesi‘nde incelemelerde bulundu.

Kütahyalı ressam, neyzen ve minyatürist Ahmet Yakupoğlu'nun eserlerinin sergileneceği Ahmet Yakupoğlu Müzesi inşaatında çalışmalar sürüyor.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Murat Arık, Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık, Kültür ve Tabiat Varlıkları Bölge Koruma Kurulu Müdür Vekili Mehmet Ali Karakaya ve Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeleri Ahmet Yakupoğlu Müzesi inşaatına giderek çalışmalarını yerinde gördü ve son durum hakkında bilgiler aldı.

Vali Nayir, Rektörümüz Gören ve beraberindeki heyet daha sonra Ahmet Yakupoğlu'nun doğduğu ve yaşadığı evleri de ziyaret etti.

Restore edilerek şehre kazandırılacak olan Ahmet Yakupoğlu'nun doğduğu evin rölöve çalışmalarının tamamlandığı, Maltepe Mahallesi'ndeki evinin ise güçlendirme projesinin yıl sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 11 Ekim 2018, Perşembe / 2203 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler