Ahmet Yakupoğlu Sempozyumu’nun Tanıtım Toplantısı Yapıldı

1. Uluslararası Ahmet Yakupoğlu Şehir Sanat ve Tasarım Sempozyumu’nun tanıtım toplantısı, sempozyumun destekleyicilerinden Gülümser Hatun Termal Otel’de gerçekleştirildi.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek Uluslararası Ahmet Yakupoğlu Şehir Sanat ve Tasarım Sempozyumu’nun tanıtım toplantısı yapıldı.

Sempozyumun tanıtım toplantısına, bu etkinliğin onursal başkanı Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören ve DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Altuncu ile birlikte festivalin sponsorluğunu üstlenen Baştaş Grup, Gülümser Hatun Termal Otel, Hotaş Leziz, Keramika, Zafer Kalkınma Ajansı’nın üst düzey temsilcileri ve sempozyum düzenleme kurulu üyeleri Sempozyum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Pınar Yazkaç, Dr. Oya Aşan Yüksel, Dr. İsmet Yüksel, Dr. Murat Ateşli, Dr. Nazik Çelik Yılmaz ve Dr. Eren Evin Kılıçkaya Boğ katıldı.

GÖREN: AHMET YAKUPOĞLU’NUN ADINA YAKIŞIR BİR SEMPOZYUM OLACAK

Güzel Sanatlar Fakültemizin dekan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Pınar Yazkaç’ın sunduğu ve Gülümser Hatun Termal Hotel Yönetim Kurulu başkanı İsmail Yavaş’ın selamlama konuşmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, “Kütahya’nın yetiştirdiği en büyük değerlerden olan Ahmet Yakupoğlu’nun çizgisini takip eden bizlerin hazırladığı 1. Uluslararası Ahmet Yakupoğlu Şehir Sanat ve Tasarım Sempozyumu’nu düzenleme fikri ilk olarak 2017’de gündeme gelmişti. O zaman Sayın Dr. Öğr. Üyesi Pınar Yazkaç’a daha önce hiç yapılmamış bir sempozyum düzenlememiz gerektiğini söylemiştim. Yaptığımız değerlendirmelerde Ahmet Yakupoğlu’nun adına yakışacak bir sempozyumu düzenlemek için bir sene daha beklemeyi uygun bulduk. Geç oldu ama güzel olacak” dedi.

Rektörümüzün konuşmasının ardından festivalin sponsorları olan Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) adına Hotaş Leziz Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Öncel, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, Keramika Genel Müdürü Emin Yüce ve Baştaş Grup Genel Müdürü Osman Baş da birer konuşma yaparak bu sempozyumun destekleyicileri olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Ayrıca program değişikliği sebebiyle törende yer alamayan Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral katılımcılara selamlarını ileten bir mesaj yolladı.

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Altuncu’nun konuşmasının ardından söz alan Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş ise, etkinliğe katılamayan Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun selamlarını ileterek başladığı konuşmasında Ahmet Yakupoğlu’nun insani yönüne vurgu yapan kısa bir öykü anlattı ve Kütahya Belediyesi’nin bu sempozyumun ana sponsoru olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

HER SEMPOZYUMDA BİR BAŞKA AHMET YAKUPOĞLU

1. Uluslararası Ahmet Yakupoğlu Şehir Sanat ve Tasarım Sempozyumu Onursal Başkanı olarak bir konuşma yapan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya’nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda yer almasının ardından üstlenilen sorumluluğun bu sempozyumla bir kez daha yerine getirileceğini ifade ederek, “Ahmet Yakupoğlu çok yönlü bir insan. Bir ressam, bir hattat ve aynı zamanda bir minyatür sanatçısı. Böylesine bir değerin en iyi şekilde anlaşılması için ben sempozyum düzenleme kuruluna her sempozyumda Ahmet Yakupoğlu’nun özel bir yönünün ele alındığı temayla düzenlenmesini önerdim. Belirlediğimiz tema çerçevesinde şehrimize davet edeceğimiz konuklarımızla her etkinlikle Ahmet Yakupoğlu’nun en iyi şekilde anabiliriz” ifadelerini kullandı.

Ahmet Yakupoğlu ve Kütahya şehri temasında resim, heykel, minyatür, tezhip, arkeoloji, sanat tarihi, restorasyon, mimarlık, iç mimarlık, kent kimliği, kent estetiği, yapılı çevre, çini, hat, seramik, cam, görsel iletişim tasarımı, endüstriyel tasarım, fotoğraf ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağında Kütahya konularında eserlerin sunulacağı 1. Uluslararası Ahmet Yakupoğlu Şehir Sanat ve Tasarım Sempozyumu 19-20 Kasım tarihlerinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenecek.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 08 Ekim 2018, Pazartesi / 2531 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler