Kütahya Göç İdaresi‘nden Öğrencilerimize Bilgilendirme Toplantısı

Kütahya Valiliği İl Göç İdaresi, üniversitemizin yabancı uyruklu öğrencilerinin ikametgâh, vatandaşlık ve sosyal güvenlik konularındaki sorunları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kütahya Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü, üniversitemizin yabancı uyruklu öğrencilerinin ikametgâh süreçlerine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Geçmişte olduğu gibi bu yıl da çok sayıda yabancı öğrencinin tercih ettiği Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, öğrenim süreleri boyunca yaşayabileceği sorunlara çözüm getirmek amacıyla yabancı uyruklu öğrencilerini Kütahya Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Kütahya İl Sosyal Güvenlik Müdürlüğü ve Kütahya Nüfus İl Müdürlüğü yetkilileriyle Güzel Sanatlar Fakültesi Kırmızı Salon’daki toplantı salonunda bir araya getirdi.

Açılış konuşmasının yapan Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. İskender Işık, katılımcı öğrencilere “Türkiye’ye ve Kütahya'ya hoş geldiniz” dedi ve “Bugün burada olan öğrenciler gelecekte ülkeleriyle Türkiye arasında bir köprü görevi görecekler. Sizleri kendi ülkelerinizden buraya gelip okuma cesareti gösterdiğiniz için tebrik ediyorum. Biz de sizlerin ülkemizde olduğunuz sürece öğrencilik ve günlük yaşamınızı kolaylaştırmak için devletimizin desteğiyle böyle bir hizmet sunuyoruz” dedi.

Toplantıda söz alan Kütahya İl Göç İdaresi Müdürü Fatih Ahmet Günel, sunum konuşmasında “İl Göç İdaresi olarak öğrencilerimizin ikametgâh, vatandaşlık ve sosyal güvenlik konularında bazı sorunlar yaşadığını öğrendik. Bu sebeple bugün karşınızdayız” diyerek sözü konuşmacılara bıraktı.

Yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’de ilk ikamet başvurularından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kazanılmasına kadar yaşanabilecek tüm süreçler Göç Uzmanı Tuğba Güven’in sunumuyla öğrencilere aktarıldı.

Sunumun ardından Güven ile birlikte Kütahya Nüfus İl Müdürlüğü Nüfus Şefleri Serkan Turan ve Mehmet Akbaş ile Kütahya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Genel Sağlık Sigortası Şefi Mehmet Genç öğrencilerden gelen çeşitli sorulara yanıt verdiler.

Toplantının sonunda tüm öğrenciler ve konuşmacılar öğrencilerle anı fotoğrafı çektirdiler.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 27 Eylül 2018, Perşembe / 3052 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler