Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Devir Teslim Töreni

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Vural Kavuncu, rektörlüğü bu görevi vekâleten yürüten rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’den devraldı.

Kütahya’nın ikinci üniversitesi olan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Vural Kavuncu, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin rektörlük makamında düzenlenen devir teslim töreninde görevi Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Remzi Gören’den aldı.

Görevi devreden Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, tüm katılımcıların Cuma gününü tebrik ederek başladığı konuşmasında “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 üniversiteye yaptığı rektör atmasıyla Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesine de değerli hocamız Prof. Dr. Vural Kavuncu atandı. Böylece bizlerin de tedviren yürüttüğümüz yaklaşık dört aylık rektörlük görevimiz böylece son buldu ve rektörümüz bu görevi üstlendi. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin şehrimize, ülkemize hayırlı olsun. Ben bugünkü birlikteliğimizin gelecekte de süreceğine inanıyorum. Her ne kadar iki ayrı üniversite, iki ayrı tüzel yapı olsak da hep birlikte olacağımızı düşünüyorum” dedi.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin rektörlüğünü üstlendiği günden bugüne tüm çalışma arkadaşlarına da teşekkür eden Prof. Dr. Remzi Gören, gerek Kütahya Dumlupınar Üniversitesindeki, gerekse Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesindeki rektör yardımcıları ve genel sekreterlerin bu üniversitenin kuruluş aşamalarında büyük bir özveri gösterdiklerini söyledi.

GÖREN: KURULUŞ AŞAMASINDA PEK ÇOK SORUNU BİRLİKTE AŞTIK

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nden (DPÜ) ayrılan üç fakülte, biri fakülteye dönüşen üç meslek yüksekokulu ve bir enstitü ile yeni bir üniversitenin kurulduğunu ve DPÜ’den 330’a yakın akademik ve idari personelin kanunen yeni üniversiteye aktarıldığını anımsatan Remzi Gören, “Bizlerin bu süreçte Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi için bir atama ya da görevde yükseltme konusunda tasarrufta bulunma hakkı yoktu. Kaldı ki böyle bir hakkımız olsa da bu hakkımızı kullanmazdık. Çünkü bu üniversiteye yeni bir rektörün geleceğini biliyorken, onun buradaki yapılanmayı kendisinin tamamlayarak kadrosunu oluşturma hakkını elinden almayı elbette düşünemezdik. Ancak görevin üzerimizde olduğu dönemde öğrenci kayıtlarından personelin aktarılmasına kadar pek çok sorunu da tüm çalışma arkadaşlarım ve bizlere DPÜ’de yardımcı olan kuruluşlarla aşmayı başardık” ifadelerini kullandı.

Bu yıl ilk kez öğrenci alacak olan Diş Hekimliği Fakültesi’ne ve Tıp Fakültesi’ne de ayrı bir parantez açan Gören, “Diş Hekimliği Fakültesi bu yıl adeta küllerinden doğdu. Hocalarımızın çalışmaları sayesinde bu yıl ilk kez öğrenci kabul ediyoruz. Bu yolda büyük çaba gösteren, Kütahya kamuoyunun da yakından tanıdığı Sayın Yavuz Sinan Aydıntuğ’a da çok teşekkür ediyorum. Dört aydır birlikte çalıştığımız ve rektör yardımcılığı görevini yürüten Ahmet Hakan Vural hocamız da teşekkürlerimi sunuyorum. Kendileri mesleğinde hatırı sayılır yeri olan ve mesleğine duyduğu aşk ile açıkları kapanan ve çevre illerden hasta çekebilecek bir Evliya Çelebi Hastanesi yarattı” dedi.

“TÜM BİRİMLERİYLE İŞLEYEN BİR ÜNİVERSİTE DEVREDİYORUZ”

Üniversitenin kuruluş aşamasında tüm üniversitelere bir yazı göndererek akademik kadrosunda Kütahyalı olan tüm akademisyenlerden bir liste oluşturulduğunu söyleyen Rektör Gören, “Ahmet Hakan Vural Hocamız, bu akademisyenlerin tümünü üniversitemize ve Kütahya’ya katkıda bulunmaya davet etti. Bizler 15 Temmuz’dan sonra bir yıl ilana çıkamadığımız bir sürecin ardından çok kısa süre içinde bir üniversite kadrosu oluşturmayı başardık. Bunu başaran bir başka bir Anadolu kenti olduğunu sanmıyorum. Geriye baktığımızda hocamıza tüm birimleriyle işleyen bir üniversite teslim etmekten memnunuz. Bizler onun işinin ne kadar zor olduğunun bilincindeyiz. Son olarak eğitim öğretim faaliyetlerinin başlamak üzere olduğu, iki üniversitemizin de işlerinin yoğunluğunun arttığı bu dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı bu atamanın tam zamanında olduğuna inanıyorum ve hepinize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

KAVUNCU: BU ONURLU VE ZOR BİR GÖREV

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörlüğü görevini Rektörümüzden devralan Prof. Dr. Vural Kavuncu ise katılımcıları selamlayarak ve bu toplantı için Rektör Gören’e teşekkür ederek başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görevlendirmesiyle Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü görevini üstlendiğini söyleyen Vural Kavuncu, “Bu onurlu ve zor bir görev. İnşallah görev yaptığımız dönemde üniversitemizin ülkemize faydalı bir kurum olmasını sağlarız” ifadelerini kullandı.

Rektörü olduğu üniversitenin yeni bir üniversite olmadığını söyleyen Kavuncu, “Var olan bir üniversiteden ayrılan bölümleri sağlık temasıyla birleşmiş bir üniversiteyi devralıyoruz. Ülkemizin olanakları doğrultusunda atacağımız adımlarda en büyük şansımız Kütahya Dumlupınar Üniversitesi. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile iki kardeş kurum olarak bir süre daha birlikte hareket edecek, atacağı adımlarda bir süre daha DPÜ’nün desteğinden faydalanacaktır. Bu üniversitenin öğrenci alımı ve personel geçişi başta olmak üzere işleyen sisteminde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“AKLINI BAŞKASINA SATANLARIN BU KURUMDA YERİ OLMAYACAK”

“Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri Kütahya’da üstlendiğimiz bu görevin beraberinde başka sorumluluklar getirdiğinin bilincindeyim” diyen Rektör Kavuncu, şöyle devam etti:

“Bu topraklarda hizmet etmemizin önünü açan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı şehitlerimiz ve gazilerimizden 15 Temmuz günü vatan savunması için sokağa çıkan ve bu yolda şehit ve gazi unvanlarına erişen vatandaşlarımıza minnet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu noktada bilinmesini isterim ki FETÖ vb. gibi aklını başkasına satmış kişilerin bu kurumda yeri olmayacak. Bilim yolunda üniversitelerin alacağı pozisyon çok önemli. Burayı bir bina yığını olmaktan öte ülkemize insan yetiştiren, bilgi üreten ve topluma hizmet eden bir kurum yapmalıyız. Bilgi durağan bir yapı değildir. Bizler de durağan bir şekilde eğitim vermeyip değişen ve gelişen dünyayı yakalamalıyız. Bu yolda araştırma üniversitesi olmak da bizler için büyük bir gerekliliktir.”

“ÜNİVERSİTELER FİZİKİ ALANLARININ DIŞINDA DA OLMALIDIRLAR”

Kütahya’nın sağlık turizmi konusundaki potansiyelinden en iyi şekilde faydalanılacağını ifade eden Kavuncu, “Bir yandan sağlığın çeşitli alanlarında uzmanlaşırken, bir yandan da çalışanlarımıza huzurlu bir çalışma ortamı sunarak alanımızdaki rekabet ortamında yerimizi almak istiyoruz. Ben Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kuruluşundan bu yana görev yapan tüm hocalarımızı bir kahraman olarak görüyorum. Şimdi hocalarımızla birlikte aşacağımız pek çok engel var. Bunlardan biri Diş Hekimliği Fakültesi’nin hastane ihtiyacı. Yeni kurulan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizin bina ihtiyacı var. Sağlık Bilimleri Fakültemizin gereksinimleri söz konusu. Ben ilk görev yerim olan Elazığ’da çalışırken aynı odada üç arkadaş çalışırdık. Bina o zaman da bir gereksinimdi. Bugün de bir gereksinim. Ancak üniversiteler sadece binalar demek değildir. Elbette topluma hizmet için bir altyapıya sahip olmalıyız. Ancak üniversiteler fiziksel olarak bulundukları alanların dışında olmalıdırlar. Bu sebeple bina sorunu bizim öncelikli sorunumuz değildir. Ben, bu hayırlı günde bu makamı devraldığım için çok mutlu olduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu değişimin üniversitemize, Kütahyamız’a ve ülkemize hayırlı olmasını umuyorum” diyerek, katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören ve KSBÜ Rektörü Vural Kavuncu rektörlük cübbelerini giydiler. İki rektör birbirlerine çiçek sunarak teşekkür ettiler.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 07 Eylül 2018, Cuma / 5103 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler