Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan DPÜ’ye Ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’le üniversitemizin rektörlük makamında bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kütahya Dumlupınar Üniversitesine bir ziyarette bulunarak Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören ile bir araya geldiler.

Diyanet İşleri Başkanlığının İl Buluşmaları Programı kapsamında iki gündür Kütahya’da olduğunu ifade eden Erbaş, “Bir ilin en önemli kuruluşları, oranın bilim merkezleri olan, gençlerimizin yetişitirilmesi konusunda temel olan üniversitelerdir. Bu sebeple Kütahya Dumlupınar Üniversitesine yaptığımız bu ziyaretten memnuniyet duyduk. Tüm idari ve akademik personelinize Allah güzel işler yapmayı nasip eylesin” şeklinde konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Gören de Prof. Dr. Ali Erbaş’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Tüm fakültelerimizde olduğu gibi İslami İlimler Fakültemizin eğitimine de büyük bir özen gösteriyoruz. Önemli olanın binaları yapmak değil, o binaların içini doldurabilmek olduğunu düşünüyoruz. İslami İlimler Fakültemizde iddialı olduğumuz Arapça hazırlık sınıflarımızla, alanlarında daha donanımlı gençler yetiştirmek istiyoruz. İslami İlimler Fakültemizi alanında marka olan bir eğitim yuvasına dönüştürmek en büyük amacımız” dedi.

Konuşmaların ardından Rektörümüz, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a Ressam Ahmet Yakupoğlu’nun yaptığı bir minyatürü hediye etti. Prof. Dr. Ali Erbaş ise rektörümüze 7 ciltlik Hadislerle İslam adlı eseri hediye etti.

Erbaş, İslami İlimler Fakültesi dekanımız ve rektör yardımcımız Halis Aydemir’e de Muhsin Demirel hatlı prestij baskı bir Kur’an-ı Kerim’i hediye olarak sundu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 07 Eylül 2018, Cuma / 1839 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler