DPÜ‘de Kayıt Zamanı

2018-YKS Yerleştirme Sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM‘nin belirlediği üniversiteye kayıt dönemi tüm üniversitelerde olduğu gibi Kütahya Dumlupınar Üniversitesi‘nde de bugün başladı. Kayıtlar e-kayıt sisteminde 5 Eylül‘e kadar, şahsen kayıtlarda da 7 Eylül‘e kadar sürecek.

2018 - Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre Kütahya Dumlupınar Üniversitesine yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri e-devlet sisteminden ve üniversitemizin ilgili akademik birimlerinde başladı.

Üniversitemizin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından açıklamaya göre yeni öğrencilerimizin kayıt işlemleri iki aşamada tamamlanacaktır. Buna göre ilk aşama öğrencilerimizin E-devlet üzerinden E-kayıt sistemiyle veya şahsen yapılacak kayıtla gerçekleşecek, ikinci aşama ise (gerekiyorsa) öğrenim ücretinin ödenmesi ve ders kaydının yapılmasıyla tamamlanacaktır.

KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Birinci Aşama

1A) E - Devlet Sistemi Üzerinden Kayıt

Üniversitemize 2018-YKS ile yerleşen öğrenci adaylarımız, 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında E-devlet sistemi üzerinden e-kayıt yapabileceklerdir. Bunun için,

  • E-devlet şifresiyle https://www.turkiye.gov.tr adresine girerek 'e-Hizmetler' adresine tıklayınız, açılan sayfanın sonunda yer alan 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altındaki 'Üniversite E-kayıt' sekmesinden kaydınızı yapınız. Kayda başlamadan önce E-Kayıt Kılavuzunu mutlaka okuyunuz. (E-Kayıt Kılavuzu için tıklayınız)
  • E-kayıtta öğrencinin yerleşme bilgileri ÖSYM verisinden otomatik olarak gelecektir.
  • Askerlik durum bilgileri Asker Alma Dairesinden, lise mezuniyet bilgileri Milli Eğitim Bakanlığından e-kayıt sisteminde takip edilebileceğinden, öğrenci adaylarının ayrıca bu durumlarıyla ilgili belge getirmelerine gerek yoktur. Ancak, mezun olduğu halde Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler e-kayıt yapamayacak, sistem tarafından yerleştiği fakülte / yüksekokul / meslek yüksekokuluna yönlendirileceklerdir. Bu öğrenciler nüfus cüzdanı ve lise diplomaları ile birlikte 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında şahsen kayıt yapabileceklerdir.
  • E-kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkodlu bilgisayar çıktısını almaları gerekir.
  • E-devlet üzerinden e-kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt tarihlerinde Üniversitemize gelmelerine veya belge getirmelerine gerek yoktur. 

1B) Şahsen Kayıt

E-devlet üzerinden e-kayıt yap(a)mayan adaylar, 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında kayıt için sadece nüfus cüzdanı ile birlikte ilgili fakülte / yüksekokul / meslek yüksekokuluna başvurmaları gerekmektedir.

Ancak;

  • Yerleştikleri Programların "özel koşulunda" ayrıca bir belge belirtilen bölümlere yerleşen adaylar, bu belgelerini şahsen kayıt esnasında teslim etmeleri gerekmektedir.
  • Şahsen kayda gelen adayların MEB mezuniyet sorgusunda sorun olması halinde, kayıtlarının yapılabilmesi için lise diplomaları veya mezuniyet belgelerini ibraz etmeleri gerekmektedir. Bu nedenle, şahsen kayda gelen adayların lise diplomalarının yanlarında bulunması önerilir.
  • MSB-ASAL sorgusu sonucu durumu sorunlu olan adaylardan askerlik şubesinden belge getirmeyenlerin kayıtları yapılacak ancak öğrenimlerine devam etmelerine izin verilmeyecektir.
  • Aynı düzeyde başka örgün bir yükseköğretim programına kayıtlı olduğu tespit edilen adayların (lisans-lisans, önlisans-önlisans) kayıtları yapılmayacaktır. Adayların, aynı düzeyde diğer yükseköğretim kurumu ile ilişiklerinin bulunmadığını belgelemeleri halinde kayıtları yapılacaktır.

İkinci Aşama

Öğrenim Ücreti (Harç) Ödeme ve Ders Kaydı İşlemleri

Üniversiteye kaydını e-devlet üzerinden e-kayıtla ya da yerleştiği fakülte / yüksekokul / meslek yüksekokuluna şahsen başvurarak kaydını yaptıran öğrenciler, 10-11-12 Eylül 2018 tarihlerinde güz yarıyılı ders kayıtlarını da yaptırmak zorunda olup, ders kaydını yapmayan öğrenci güz yarıyılı derslerine devam edemeyecektir.

Normal öğretim programlarına yerleşen öğrenciler harç ödemeyecektir. Ancak, ikinci öğretim programlarına yerleşen öğrencilerin ders kayıtlarını tamamlayabilmek için 10-11-12 Eylül 2018 tarihlerinde harç ödemeleri gerekmektedir.

Not: Herhangi bir yükseköğretim programında kaydı olduğu halde Üniversitemiz normal öğretim programına da kayıt yaptıracak olan öğrenciler ise normal öğretim harcını ödemek zorundadır.

10-11-12 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacak güz yarıyılı ders kayıtları ve harç ödemeleri ile ilgili detaylı bilgilendirme Üniversitemiz internet sitesinden ayrıca yapılacaktır.

HAZIRLIK SINIFI TERCİHİ

Üniversitemizin hazırlık sınıfında okumak isteyen öğrenciler, bu bağlantıya tıklayarak ayrıntılı bilgi edinebilirler.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 03 Eylül 2018, Pazartesi / 9027 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler