DPÜ GSF Özel Yetenek Sınavları Tamamlandı

Türkiye genelinde 653 adayın katıldığı Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavları DPÜ Evliya Çelebi Yereşkesi‘ndeki fakülte binasında yapıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin dört farklı programda gerçekleştirdiği Özel Yetenek Sınavları, Evliya Çelebi Yerleşkesi'ndeki fakülte binasındaki 22 sınav salonunda iki oturum halinde gerçekleştirildi.

Seramik ve Cam bölümünün örgün ve ikinci öğretim programlarının yanı sıra Resim bölümü ve Görsel İletişim Tasarımı bölümüne bağlı Çizgi Film (Animasyon) anasanat dalı olmak üzere  dört programda yapılan sınavlarda 653 aday, DPÜ öğrencisi olabilmek için yeteneklerini sundu.

Üniversitemiz 2018-19 eğitim öğretim yılında Çizgi Film (Animasyon) anasanat dalına 60, Resim bölümüne 40, Seramik ve Cam bölümünün örgün ve ikinci öğretim programlarına da 10'a olmak üzere ilgili alanlarda 120 öğrenci kabul edeceğini duyurmuştu.

Yapılan özel yetenek sınavlarının evrakları üniversitemiz ve diğer üniversitelerin alanında uzman öğretim üyelerinden oluşan bir komisyon tarafından değerlendirilerek, sınavda başarılı olan adaylar puanlarına ve tercih sıralarına göre yerleştirilecektir. 

Programlar bazında asil ve yedek aday listelerinden oluşacak sınav sonuçları üniversitemizin internet sayfasında duyurulacaktır.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 13 Ağustos 2018, Pazartesi / 6253 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler