Kütüphanemizin Bağışçısı Taşpolat Çiftine Rektörümüzden Teşekkür

Üniversitemiz Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphenesi’ne onlarca kitap bağışlayan Hasan Taşpolat ve eşi Hatice Taşpolat’a Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören tarafından teşekkür sertifikası sunuldu.

Kütahya halkının yakından tanıdığı Hasan Taşpolat ve eşi Hatice Taşpolat, evlerindeki kütüphaneyi üniversitemize bağışlamaları üzerine, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’den gelen daveti kabul ederek üniversitemize ziyarette bulundular.

Kütahya çiniciliğinin gelişiminde çok büyük katkıları olan Makine Mühendisi Hasan Taşpolat ve emekli öğretmen eşi Hatice Taşpolat, geride bıraktığımız hafta üniversitemizle iletişime geçerek evlerindeki kütüphanede yer alan ve mimari, İslam tarihi, sanat tarihi ve fikir neşriyatı alanlarında yazılmış olan 300 kitabı Üniversitemizin Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi’ne bağışladılar. Üniversitemizin kütüphanesinin gelişimine çok büyük katkı sağlayan bu bağışa teşekkür etmek için Prof. Dr. Remzi Gören’den gelen daveti kabul eden Hasan ve Hatice Taşpolat, Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Pınar Yazkaç ve DPÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Doç. Dr. Ahmet Türkan’la birlikte rektörümüzü makamında ziyaret ettiler.

REKTÖRÜMÜZDEN BAĞIŞÇILARIMIZA TEŞEKKÜR SERTİFİKASI

Sohbet sırasında Kütahya’nın yetiştirdiği en büyük değerlerden olan, yakın arkadaşı Ressam Ahmet Yakupoğlu ile ilgili hatıralarından söz eden Hasan Taşpolat, “Yakupoğlu ile gerek müzik gerekse resimle ilgili pek çok etkinliğe birlikte katıldık. Kendisi çok yakın arkadaşımdı. Son günlerinde de kendisiyle yakından ilgilenmeye gayret ettik. Allah rahmet eylesin” şeklinde konuştu. Hatice Taşpolat da Ahmet Yakupoğlu ile ailecek görüştüklerini kendileriyle her zaman yakın olduklarını ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören ‘de Yakupoğlu’nun nezaketiyle ön planda olan ve bu davranışının ömrünün son anına kadar sürdürdüğünü söyleyerek, “Kendisini kaybetmeden önce Valimizle birlikte yaptığımız ziyaretin sonunda Yakupoğlu’ndan ayrılmak için istediğimizde ‘Müsade sizin efendim’ yanıtını verirdi. Zarafetini yalnızca tuvale değil, sözlerine de yansıtırdı. Yakupoğlu, yaşadığı dönemin Kütahyası’nı çok iyi şekilde çizmiş ve ardında büyük bir kültürel hafıza bırakmıştır” dedi.

Prof. Dr. Remzi Gören, üniversitemize yaptıkları bağış nedeniyle Hasan ve Hatice Taşpolat’a isimlerine özel olarak hazırlanan teşekkür sertifikalarını sundu. Rektörümüz emekli bir öğretmen olan Hatice Taşpolat’ın da elini öpüp minnettarlığını ifade ederek, ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektörümüzü ziyaretlerinden sonra Dr. Öğr. Üyesi Pınar Yazkaç ve Doç. Dr. Ahmet Türkan’la birlikte Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphenesi’ni ziyaret eden Taşpolat çifti burada kütüphanemizi gezip, öğretim üyelerimizle sohbet ettiler. Daha sonra Hasan Taşpolat ve Doç. Dr. Ahmet Türkan, kütüphanemizdeki bilardo masasında hünerlerini gösterdiler.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 02 Ağustos 2018, Perşembe / 3575 defa okundu.

Bu Kategorideki Diğer Haberler