Kütahya Dumlupınar Üniversitesine Rekor Hibe

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi başarılarına bir yenisini daha ekledi. Üniversitemizin Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından, Erasmus+ KA107 Uluslararası Kredi Hareketliliği kapsamında yapılan proje başvurularında üniversitemiz Latin Amerika, Batı Balkanlar, Doğu Ortaklığı ve Güney Akdeniz kategorilerinde birinciliği, genel sıralamada da altıncılığı elde etti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Erasmus+ KA107 Uluslararası Kredi Hareketliliği kapsamında yapılan proje başvurularında Arjantin, Bosna Hersek, Brezilya, Cezayir, Fas ve Ukrayna ülkeleri için toplamda 271 bin 40 Euro hibe hak ederek, Türkiye’de 6. sırada yer aldı 

Arjantin ve Brezilya ülkeleriyle hareketlilik yapmaya hak kazanan tek üniversite olan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Bosna Hersek, Cezayir ve Ukrayna ülkeleri için en yüksek, Fas için ise en yüksek ikinci hibeyi almaya hak kazandı.

GENEL SIRALAMA
SIRA ÜNİVERSİTE HİBE TUTARI (€)
1 Orta Doğu Teknik Üniversitesi 679.810,00
2 Yıldız Teknik Üniversitesi 633.920,00
3 Ondokuz Mayıs Üniversitesi 507.865,00
4 Hacettepe Üniversitesi 393.080,00
5 İstanbul Şehir Üniversitesi 278.335,00
6 Kütahya Dumlupınar Üniversitesi 271.040,00
7 Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 184.395,00
8 Koç Üniversitesi 175.260,00
9 Çankırı Karatekin Üniversitesi 163,310.00
10 Altınbaş Üniversitesi 136.360,00

 

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Erarslan ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğünde görev alan akademisyenlerimiz, elde edilen bu başarının ardından yeni dönemde nasıl bir yol haritası çizileceğini görüşmek üzere Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’le rektörlük makamında bir araya geldiler.

GÖREN: TÜRKİYE’NİN EN KÖKLÜ EĞİTİM KURUMLARIYLA REKABET EDİYORUZ

Toplantıda üniversitemizin başarısını değerlendiren Prof. Dr. Remzi Gören, “Genel tabloda elde ettiğimiz konumu korumamız ve bunu daha da üst sıralara yükseltmemiz gerekiyor. Genç bir üniversite olarak ODTÜ, Hacettepe, Yıldız Teknik Üniversitesi gibi Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarıyla rekabet halindeyiz. Bu başarımızı sürdürürsek ilk üçte yer almamız hiç zor olmayacaktır. Önümüzde İstanbul’dan ve Ankara’dan ikişer, Samsun’dan da bir üniversite var. Tamamı büyükşehirlerde yer alan üniversiteler. Bizim bu büyükşehirlerde yer alan pek çok üniversiteyi geride bırakmamız üniversitemiz ve Kütahyamız açısından çok önemli” şeklinde konuştu.

Erasmus+ KA107 Uluslararası Kredi Hareketliliği kapsamında üst sıralara yükselmek için yapılan çalışmaların tabana yayılması gerektiğine dikkat çeken Rektör Gören, “Yeni dönemde yaptığımız çalışmaların üniversitemizin en üst biriminden en alt birimlerine ve öğrencilerimize duyurulması çok önemli. Bunu sağlayarak tüm üniversiteyi aynı amaç doğrultusunda bir araya getirebiliriz. Bu hedeflediğimiz başarılara ulaşmamızı daha da kolaylaştıracaktır” ifadelerini kullandı.

“YENİ DÖNEMDE DAHA BÜYÜK ÇAPLI İLİŞKİLER HEDEFLİYORUZ”

Üniversitemizin bu başarısında önemli paya sahip olan akademisyenimiz Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği öğretim üyesi ve aynı zamanda Dış İlişkiler Koordinatörümüz Doç. Dr. Oktay Şahbaz, “Hazırladığımız projelerle Arjantin ve Brezilya’dan proje alan tek üniversite olmayı başardık. Bu başarıyı da Türkiye’nin en köklü ve bu alanda çok fazla deneyimi olan üniversitelerini geride bırakarak elde ettik. Yeni dönemde proje yapacağımız ülkelere projeye ilişkin süreçleri aktarmamız gerekiyor. Gelecek dönemde neden Japonya, Kore, Rusya veya Malezya için de fon almayalım?" dedi.

Başarıyı getiren şeyin birlikte aynı amaç için çalışmak olduğuna dikkat çeken Şahbaz, “Ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Başarıya çalışkan ve inanan bir ekiple ulaşılacağını sürekli ifade ediyorum. Kazanılan bu başarı zaten bunun bir göstergesi. Ancak şimdi daha büyük başarılar kazanmamız ve elde ettiğimiz proje bütçesini üniversitemiz için en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Yeni projelerle birlikte yeni ve daha büyük çapta ilişkiler kurmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 01 Ağustos 2018, Çarşamba / 3089 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler