15 Temmuz Kahramanlarından Mehmet Köse Üniversitemizi Ziyaret Etti

15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminde darbecilerin elinden tankı alan grubun içinde yer alan ve daha önce deneyimi olmamasına karşın tankı güvenli bir şekilde İETT garajına çeken İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı Mehmet Köse, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören ile bir araya geldi.

İki yıl önceki hain darbe girişimi sırasında vatandaşların ele geçirdiği tankı birkaç dakikada sürmeyi öğrenen ve tankı Hasanpaşa İETT garajına götüren Mehmet Köse, Simav’da yapılacak anma etkinliklerine katılmak için geldiği Kütahya’da üniversitemizi ve rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’le buluştu.

Mehmet Köse, cuma namazını üniversitemizin Vakıf Camii’nde kıldıktan sonra eşi Nezahat Köse, dört çocuğu ve yeğenleriyle birlikte gelen rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’i makamında ziyaret ettiler. Samimi ortamda geçen konuşmada Mehmet Köse, İstanbul’da yaşadığı bölgeden bahsederek rektörümüzü evine davet etti. Rektörümüz bu davet için teşekkür etti ve Köse’nin çocukları ve yeğenlerinin eğitim durumu hakkında bilgi aldı.

“O GECE MİLLET OLMANIN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU GÖRDÜK”

15 Temmuz 2016 gecesinden de söz eden Köse, “Bu devlet İslam’ın son kalesi. Tüm dünyadaki Müslümanların duaları sayesinde Allah bize böyle bir zafer nasip etti. O gece bir arada olmanın, millet olmanın ne kadar önemli olduğunu gördük. Metin Doğan arkadaşımız o gece tankın önüne yatarak önemli bir farkındalık yarattı. Tankı kullanan kişinin o kadar yakındaki birini göremeyeceğini düşünürsek, bu çok önemli bir hareketti. Ayrıca benim teslim aldığım tank da İstanbul’daki Akasya AVM’nin üstündeki konutlara nişan almıştı. Ben o evin 15 Temmuz’da şehit edilen Erol Olçok’un evi olduğunu öğrendiğimde bunun bir tesadüf olamayacağını düşündüm” şeklinde konuştu.

GÖREN: ALLAH BU MİLLETE O GECEYİ BİR DAHA YAŞATMASIN

Hain darbe girişiminin ve benzer olayların bir daha yaşanmamasını dileyen rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören de, “Allah bu millete o geceyi bir daha yaşatmasın. O gün tankın önüne yatan insanların bunu normal bir bilinçle yapmaları mümkün değil. O hareketlerin ne kadar önemli olduğunu bugün daha iyi anlıyoruz” şeklinde konuştu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 13 Temmuz 2018, Cuma / 2226 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler