DPÜ Tıp Fakültesi Mezunlarına Müjde

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nin yeni kurulan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne devrettiği Tıp Fakültesi’nden mezun olan öğrenciler, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada tarafından yapılan uzmanlık eğitimi sınavlarına girebilecekler.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi için Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla yapılan denklik için yapılan başvurusu Uluslararası Tıp Eğitimi ve Araştırmaları Gelişim Kuruluşu (FAIMER) tarafından kabul edildi. Buna göre, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunları ve gelecek yıldan itibaren Kütahya Sağlık Bilimler Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olacak öğrenciler, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada tarafından yapılan uzmanlık eğitimi sınavlarında başarılı olmaları durumunda bu ülkelerde çalışmanın önünü açan ECFMG eğitim programına katılmaya hak kazanacaklar.

FAIMER, diğer ortakları ile birlikte, uluslararası tıp eğitimini, programlı ve araştırma etkinlikleri ile desteklemeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla hazırlanan bir belgelendirme programı olan ECFMG (Educational Commission for Foreign Medical Graduates - Yabancı Tıp Mezunları için Eğitim Komisyonu) sayesinde, uluslararası tıp fakültesi mezunlarının Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Mezuniyet Sonrası Tıp Eğitimi Akreditasyon Konseyi tarafından akredite edilmiş asistanlık ve yan dal programlarına girmek için hazır olup olmadıklarını belirlenmektedir.

ECFMG ULUSLARARASI TIP EĞİTİMİ DESTEK PROGRAMI

FAIMER tarafından düzenlenen ECFMG programı Amerika dışındaki ülkelerde tıp eğitimi veren üniversitelerdeki tıp fakültesi öğretim görevlileri için hazırlanmıştır. Bu program sayesinde diğer ülkelerdeki tıp bilimleri eğitimcileri Amerika’daki tıp eğitimi standartları, eğitim metotları hakkında bilgi edinerek ülkelerinde tıp eğitimini geliştirecek bilgiler edinebilirler.

BAŞVURU KOŞULLARI NELER?

ECFMG sertifikası alabilmek için mezun öğrencilerimizin sağlamaları gereken koşullar şöyledir:

  • Dünya tıp okulları rehberinde listelenen bir okuldan listelendiği tarihte mezun olduğunuzu ispatlayan belgeler
  • Türkiye’de veya tıp eğitimi aldığınız diğer bir ülkede doktorluk yapma ruhsatınızın olduğunu ispatlayan belgeler
  • U.S. Medical Licensing Examination (USMLE – Birleşik Devletler Tıbbi Lisans Sınavı) sınavında hem temel tıp bilimleri hem de klinik bilimler bölümlerinde başarılı olmak
  • Clinical Skills Assessment (CSA - Klinik Beceriler Değerlendirmesi) denilen hem İngilizce hem de klinik becerileri ölçen sınavda başarılı olmak

Bu koşulları yerine getirdikten sonra ECFMG eğitim sürecini tamamlayan adaylar ABD ve Kanada’da çalışma olanağı sunan ECFMG sertifikası almaya hak kazanırlar.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 05 Temmuz 2018, Perşembe / 6420 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler