Gururumuz Ramil Guliyev Altın Madalyayı Rekorla Aldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi milli atlet Ramil Guliyev, 18. Akdeniz Oyunları’nda 200 metre finalinde 20.17’lik derecesiyle Akdeniz Oyunları rekoru kırdı ve altın madalya kazandı.

Üniversitemizin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencilerinden olan ve Fenerbahçe Kulübünün sporcusu milli atlet Ramil Guliyev, 18. Akdeniz Oyunları’nda altın madalyaya 35 yıllık rekoru kırarak ulaştı.

İspanya’nın Tarragona kentinde devam eden 18. Akdeniz Oyunları’nda ülkemizi temsil eden milli atlet Ramil Guliyev, erkekler 200 metre finalinde 20.17’lik derecesiyle 1983 Akdeniz Oyunları’ndan bu yana kırılamayan İtalyan Pietro Mennea’nın 20.30’luk rekorunu da kırıp altın madalyanın sahibi oldu.

Üniversitemizin ve ülkemizin gururu olan Ramil Guliyev, Londra’da düzenlenen 2017 Dünya Şampiyonası’nda 200 metre final yarışında 20.09’luk derecesiyle 1. Olmuş, Türkiye’ye bu alanda ilk altın madalyayı getiren isim olarak tarihe geçmişti.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 02 Temmuz 2018, Pazartesi / 1701 defa okundu.