Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Öğrencilerinin Büyük Başarısı

Uşak Üniversitesi tarafından düzenlenen Türkiye, Sırbistan ve Beyaz Rusya’dan toplam 295 genç sanatçının katılımı ile gerçekleşen “6. Uluslararası Katılımlı Genç Seramikçiler Karo Yarışmasında jüri değerlendirmesi sonucunda Seramik ve Cam Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden Özgür ÖZYÜREK “Krater” isimli çalışması ile Seranova Seramik Teşvik Ödülüne, Musa TOPALOĞLU ise “Sıkışıklık” isimli çalışması ile Uşak Seramik Teşvik Ödülüne layık görülerek üniversitemizi başarılı ile temsil etti.

Yarışmaya yurt içinden Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Çanakkale On sekiz Mart Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar, Mersin Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, On Dokuz Mayıs Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Uşak Üniversitesi; yurtdışından Beyaz Rusya Belarus Devlet Sanat Akademisi ve Sırbistan Belgrad Sanat Üniversitesi seramik bölümü ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Dereceye giren genç sanatçılara Eylül ayında Uşak Üniversitesinde yapılacak olan tören ile ödülleri takdim edilecek.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Mayıs 2018, Cuma / 1635 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, emet meslek yüksekokulu,