DPÜ’de Engelsiz Çocuk Şenliği

Dumlupınar Üniversitesi Engelsiz Öğrenci Birimi, Engelliler Haftası kapsamında Engelsiz Çocuk Şenliği düzenledi.

DPÜ Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlik öncesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, DPÜ Engelsiz Öğrenci Birimi, Altı Nokta Körler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şubesi, Otizm Derneği ve Engelliler Umut Spor Kulübü’nün temsilcileri ile Kütahya Kent Konseyi protokolü, rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’i makamında ziyaret ederek, çiçek sundular.

Rektörümüz, açılış konuşmasının ardından rektör yardımcımız Prof. Dr. Kaan Erarslan ile engelli çocuklarla müzik eşliğinde oyunlar oynadılar. Halat çekme, çuval yarışı, yumurta yarışı, animasyon gösterileri ve tekerlekli sandalye yarışları etkinlikleri izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Dumlupınar Üniversitesi Öğrenci Toplulukları’nın destekleri ile katılım gösteren STK üyelerine ve özel eğitim okullarının öğrencilerine mısır ve pamuk şeker ikram edildi.

Etkinliğin son bölümünde Engelliler Umut Spor Kulübü ve Otizm Derneği Sporcuları, Üniversitemizin Olimpik Yüzme Havuzu’nda yüzme yarışı yaptılar. Yarışın sonunda Spor İl Müdürü Sadık Ölçen ve kurumun Bedensel Engelliler Temsilcisi Ali Osman Altınay ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Keleş yarışmaya katılan engelli yüzücülere madalyalarını takdim ettiler.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 17 Mayıs 2018, Perşembe / 1434 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler