Vakfa Saygı Tarihe Saygıdır

2018 Eğitim –Öğretim yılı içinde kültürel ve sanatsal etkinlikler kapsamında her yıl mayıs ayı nın birinci haftası 10 Mayısta Güzel Sanatlar Fakültesinin düzenlediği Vakıflar Haftası Konferansının yanında, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyelerinin eserlerinden oluşan ‘GEÇMİŞİN İZİNDE KÜTAHYA’ adlı Karma Fotoğraf Sergisi ve Ressam Bayram YILDIZ Suluboya Resim Sergisi gerçekleştirilmiştir.

Programda etkinliği düzenleyen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Pınar YAZKAÇ; ‘Vakıf kurumu; insanın insana, hatta insanın tüm canlılara sunabileceği hizmetin tümüdür.  Vakıflar; en güzel bir sosyal hizmet tesisidir. Vakfa saygı, tarihe saygıdır. Vakıf; iman, sevgi ve manevi olgunluğun mahsulüdür. Vakıf; sevgi sembolü, insanlık dolu bir fazilet yoludur. Vakfa hizmet; halka hizmet, halka hizmet ise; hakka hizmettir. Vakıf; diriye şefkat, ölüye rahmet vesilesidir. İyiliklerin en güzeli ve en mükemmeli, sadakayı cariye olan vakıftır. Vakıflar; varlıklarını vatan ve milletine armağan edenlerin eserleridir. Vakfa hizmet kültür ve sanata hizmettir.’  şeklinde ifadelerde bulunduğu  konuşmalarının ardından; Vakıflar Genel Müdürlüğünün hazırlamış olduğu  Kadın Temalı Sinevizyon Gösterisi ile başlatıldı.

Vakıflar Haftası etkinliğine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan ERARSLAN, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Ahmet ALTUNCU, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, Kütahya Baro Başkanı Avukat Ahmet ATAM, ,Başbakanlık Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ali HÜRATA, Kütahya Vakıflar İl Müdürü Ahmet AYDIN, Kütso Yönetim Kurulu Üyesi  Mustafa  AKTAŞ Kütahyalı sanatseverler, vakıf gönüllüleri, dernekler ,akademisyenler, öğrenciler ve misafirlerin katılımıyla gerçekleşti.

 Vakıflar Haftası Etkinlik Programında davetli konuşmacılar:  Başbakanlık Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı: Ali HÜRATA ‘Vakıflar Genel Müdürlüğü Restorasyon ve  Koruma Faaliyetleri Genel Tanıtımı’ konusunu, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Ahunbay ‘Ahşap Evlerin Mimarisinin Korunması ve Kütahya Evleri’, Hattat. Doç. Dr. Süleyman BERK: Yalova Üniversitesi Türk İslam Sanatları Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ‘Vakıf Eserlerinde Kitabelerin Restorasyonu ve Korunması’,Mimar Restoratör: Banu ODABAŞI KILINÇ ‘Koruma Pratiğinde Doğru Yanlış Diyalektiği’, Kütahyalı araştırmacı yazar tarihçi Mustafa KALYON: ‘Vakıf ve Kadın ’konulu sunumlarını yapmışlardır.

Konferans sonrası Kütahya ili vakıf eserlerine yapmış oldukları değerli hizmet ve katkılarından dolayı Başbakanlık Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ali HÜRATA Beyefendiye  ve İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Ahunbay  Hanımefendiye Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Ahmet ALTUNCU tarafından  teşekkür plaketi takdim edildi.

Hattat. Doç. Dr. Süleyman BERK Beyefendiye sunumlarından ve katkılarından dolayı, Kütahya Baro Başkanı Avukat Ahmet ATAM tarafından  teşekkür plaketi takdim edildi.

Mimar Restoratör: Banu ODABAŞI KILINÇ Hanımefendiye değerli katkılarından dolayı plaketini yine Kütahya Baro Başkanı Avukat Ahmet ATAM takdim etti.

Kütahya ilinin  değerli tarihi vakıf eserlerini kaleme alarak büyük hizmette bulunan değerli büyüğümüz, Kütahyalı Araştırmacı - Yazar  Muhterem  Kütahyalı tarihçi ve yazar Mustafa KALYON Beyefendiye yazmış olduğu değerli kitaplardan dolayı teşekkür plaketini Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş Beyefendi takdim ettiler.

Kütahya ilinin tarihi vakıf eserlerini, ahşap konaklarını ,cami, türbe, mescit ve sokaklarını 40 yıldır  suluboya resimleri ile titiz bir şekilde sabırla ve sevgiyle ,kayıt altına alarak büyük bir kültür hizmeti yapmaktadır. Prof. Dr. Süheyl Ünver Ekolünün yolundan giderek kültürel mirasımızı olduğu gibi resmederek vatan sevgisini memleket sevgisini coğrafyamızı resmederek ölümsüzleştiren kıymetli hocamız ressam Bayram YILDIZ Beyefendiye plaketlerini Kütahya Vakıflar İl Müdürü Ahmet AYDIN takdim ettiler.

Teşekkür ve plaket takdiminin ardından; ‘GEÇMİŞİN İZİNDE KÜTAHYA ’adlı  Karma  Fotoğraf Sergisi ve Ressam Bayram YILDIZ Suluboya Resim Sergisi açıldı. Kütahya ilinin vakıf eserlerinin şimdiki durumunu gözler önüne seren sergi ye ilgi büyüktü.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 17 Mayıs 2018, Perşembe / 2112 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler