Mikro Dünya Bilim Sergisi

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen, Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri tarafından desteklenen “Mikro Dünya Bilim Sergisi” Özel Dumlupınar Kolejinde açıldı.

İlk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik hazırlanan serginin açılışına Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı, Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Küçükçakır, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören ile eşi, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şükrü Şentürk ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Anıl İça katıldı.

Öğrencilerimizin mikroskopla inceleme fırsatı bulamadıkları mikro-canlıların devasa seramik modelleri ile tanışmalarının, bu canlıların hayat döngülerini eğlenerek öğrenmelerinin ve bu canlılarla yakından ilgilenen çok farklı meslek gruplarının önemini kavramalarının amaçlandığı serginin açılışına katılan ziyaretçiler bu çalışmaları inceleyerek bilgiler aldılar.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tuba İça yürütücülüğünde hayata geçirilen projede Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü, Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü, Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu, Seramik Cam ve Resim Bölümleri, Eğitim Fakültesi yer aldı. “Mikro Dünya Bilim Sergisi”nin 9 Haziran’a dek ziyarete açık olacağı bildirildi. Ayrıca sergi kapsamında eğitim almak isteyen ilk ve ortaokul öğrencilerimiz için telefon ya da e-mail aracılığı ile randevu alınarak 21 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında Pazartesi-Çarşamba-Cuma-Cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında eğitim ziyaretlerinin gerçekleştirilebileceği, eğitim saatleri dışında ve pazar günü hariç diğer günlerde ise 10.00-16.00 saatleri arasında serbest ziyaret gerçekleştirilebileceği bildirildi.

Rezervasyon için iletişim tel: 0 274 265 20 31 (2043), e-mail: zoonoz@dpu.edu.tr

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 17 Mayıs 2018, Perşembe / 4237 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler