Üniversitemizden Müthiş Müzikal Gösteri

Üniversitemiz 25.yıl etkinleri kapsamında gerçekleşen Anadolu’nun Dirilişi DUMLUPINAR MÜZİKALİ’NDE coşkulu ve duygulu anlar yaşandı.

Üniversitemiz 25.yıl etkinleri kapsamında Dumlupınar’dan Dumlupınar’a projesi kapsamında 10 aylık bir süre içerisinde ve toplam 160 kişilik bir kadro ile çalışmalarını tamamlayan Anadolu’nun Dirilişi Dumlupınar Müzikali izleyenleri büyüledi.

Yunan işgalini ve Dumlupınar Meydan Muharebesi'nin örneklerle canlandırıldığı müzikalde, Üniversitemiz öğrencileriyle, Kütahya Kılıçarslan Anadolu Lisesi öğrencilerinin sahne performansı izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Üniversitemiz DPÜ TV tarafından da canlı olarak yayınlanan gösteri Evliya çelebi yerleşkesi Amfi Tiyatroda yoğun bir izleyici kitlesi tarafından beğeni ile izlendi.

Müzikali yöneten Kılıçarslan Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Özgür Yiğit de müzikalde 120 öğrencinin sahne aldığını, sahne arkasındaki öğrencilerle birlikte 160 kişilik bir kadroyla gösteri sunduklarını belirtti.

Proje Yürütücüsü  Üniversitemiz öğretim üyesi Dr. Öğr. Gör. Arif KOLAY  bu projenin bir başlangıç olduğunu, ülkemizde farklı şehirlerde de bu müzikalin gösterimlerinin olacağını belirterek projeye destek verenlere teşekkürlerini iletti.

Üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Remzi GÖREN;

Dumlupınar Ege’de bir yer, harita üzerinde gösterilen alelade bir ilçe, ya da nüfusu, geçim kaynağı, rakımı gibi bilgilerle öğrencilere öğretilen sıradan bir şehir değildir.

Dumlupınar, tarihte bir sayfa da değildir, ruhumuzda yükselen bir anıttır ve o anıt, bir mimari eser değildir; Mehmetçikten bize miras kalmış bir abidedir. 

Çanakkale neyse, Dumlupınar odur. Çanakkale vatansa, Dumlupınar bayraktır! Dumlupınar, bedenlerin düştüğü, ama sancağın düşmediği yerdir.

DOMANİÇ KURULUŞUN BEŞİĞİ, DUMLUPINAR KURTULUŞUN EŞİĞİDİR.

Canları karşılığında Cenneti satın alan Dumlupınar Şehitlerinin manevi huzurunda, tüm vatan, millet, bayrak şehitlerini ve ANADOLUNUN DİRİLİŞİ ekibini yürekten kutlayarak sözlerine son verdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Mayıs 2018, Çarşamba / 4534 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler