Kütahya -UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kapsamında El Sanatları

Üniversitemiz Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları bölümü tarafından, “Kütahya -UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kapsamında El Sanatları” konulu etkinlik 25 Nisan 2018 Saat:14.00‘da başlayan etkinlik, Zafer Kalkınma Ajansından İskender Cem LEBLEBİCİ’nin konuşmasıyla başladı.

İskender Cem LEBLEBİCİ, Kütahya’nın, 31 Ekim 2017 tarihinde ilan edilen yeni UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı üyeleri arasında yer alarak, Zanaat ve Halk Sanatları (Crafts and Folk Art) alanında Yaratıcı Şehir unvanını almaya hak kazandığını ve ayrıca Kütahya ilinin böylelikle, zanaat ve halk sanatlarıyla büyüyen ve gelişen, sanat ve zanaatı ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel sürdürülebilir kalkınmanın temel etkeni olarak benimseyen dünyadaki sayılı şehirlerden biri olarak kabul edildiğini belirtti.
Etkinlik,  Kültür Bakanlığı Sanatçısı Hatice TABAKOĞLU'nun Kütahya’nın geleneksel kıyafetleri ve bu kıyafetlerden esinlenerek tasarladığı farklı modellerdeki ağır elbiselerden oluşan defilesiyle devam etti.
Etkinliğin üçüncü bölümünde Kültür Bakanlığı Sanatçısı Zeynel SAĞ, KÜTAHYA TÜRKÜLERİ ve KÜTAHYA KÜLTÜRÜ hakkında katılımcılara bilgilerini aktararak, birbirinden güzel Kütahya türkülerini seslendirdi.
Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu müdürü Doç. Dr. Eda TAŞÇI katlımcılara teşekkür belgelerini vererek tebriklerini iletti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 03 Mayıs 2018, Perşembe / 3073 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler